Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Trump se chvástal, že má informace o Macronově sexuálním životě. Dostala se k nim FBI?

Autor: vja - 
31. srpna 2022
20:04

Během svého úřadování v Bílém domě i mimo něj nynější americký exprezident Donald Trump často šermoval výroky o tom, že díky rozvědce získal podrobné informace o tajném milostném životě francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Během razie v Trumpově sídle Mar-a-Lago FBI mimo jiné objevila rovněž složku s názvem „info re: Prezident Francie“. Může snad obsahovat pikantní detaily o Macronově sexuálním životě? Píše tom server Daily Mail.

Donald Trump se opakovaně některým ze svých politických spojenců měl chlubit, že jsou mu dostupné informace o Macronových sexuálních aktivitách a celkově milostném životě. Dostat se k nim údajně měl během času stráveného v úřadu prezidenta Spojených států.

Dva zdroje obeznámené s danou situací pro časopis Rolling Stone uvedly, že špínu na Macrona Trump aktivně sbíral různě po brífincích a taktéž skrze zpravodajské služby. Přiznávají však, že často bylo složité rozlišit, zda Trump zrovna žertuje či se snaží mluvit vážně. Ve své výpovědi Trumpa označily za „drbnu“.

Po razii v Trumpově sídle Mar-a-Lago na začátku tohoto měsíce FBI zveřejnila seznam zabavených dokumentů, včetně položky 1A, která nesla název „info re: President of France“. Není zcela jasné, jaký je obsah nalezené složky, ale spekuluje se, že jestli Trump nějaké informace o milostném životě Macrona měl, šlo spíše o obecné dojmy a nepodložené dohady.

Video  Trump hodnotil tělo francouzské první dámy: Poslechněte si, co řekl  - Reuters, Facebook / Elysejský palác
Video se připravuje ...

Stephanie Grishamová, která jeden čas působila jako Trumpova tisková mluvčí, ve svých pamětech napsala, že Trump v soukromí označoval Macrona za slabocha a referoval k němu jako ke „sto dvaceti librám čiré zuřivosti“. Bývalý americký prezident a Macron spolu měli výbušný vztah, který postupně gradoval napříč Trumpovým úřadováním.

Během francouzských prezidentských voleb v roce 2017 Trump vyjádřil podporu Macronovu oponentovi, což však francouzskému prezidentovi nezabránilo v pozvání tehdejšího amerického prezidenta na přehlídku ke dni pádu Bastily. Během setkání velvyslanců při OSN v Bílém domě v roce 2019 se Trump nechal slyšet, že Macrona považuje za „osinu v zadku“.

Odhalení dokumentu, který by měl obsahovat informace o Macronově životě, otřáslo francouzskými politickými kruhy. Vyjádřeny byly zejména obavy ohledně možného narušení státní bezpečnosti. Zdá se však, že Trumpa mnohem více zajímá Macronův milostný život než zpravodajské detaily, které by mohly potenciálně představovat bezpečnostní riziko.

Trumpova fixace na sexuální život

Není to poprvé, co se Trump zaměřil na sexuální aktivity a milostné vztahy svých politických soupeřů. Například když Josh Mandel a J. D. Vance soupeřili o Trumpovu podporu v senátních volbách v Ohiu, bývalý prezident podle všeho označil Mandelův sexuální život za „zatraceně podivný“. Stejný zdroj uvedl, že Trump mluvil o Mandelovi a sexu v jedné větě vícekrát, než by si přál slyšet.

Grishamová ve svých pamětech také napsala, že si ji Trump v letadle vytáhl stranou poté, co v televizi viděl Justina Trudeaua, a oplzle se vyjadřoval o sexuálním životě matky kanadského premiéra.

Kontroverzní románek Macronových

Emmanuel Macron (44) je od roku 2007 ženatý s Brigitte (69), svou bývalou učitelkou. Jejich románek začal již v době, kdy Macronovi bylo 16 let a navštěvoval hodiny literatury na katolické škole v Amiens, kde jeho budoucí manželka vyučovala, tehdy ještě jako Brigitte Auzièrová.

Ve své knize a politickém manifestu Revoluce prezident Macron popsal tento románek jako „lásku často tajnou, často skrytou, mnohými nepochopenou. Když Brigitte začala mít vztah se svým dospívajícím studentem, byla vdaná a vychovávala tři děti.

Stýkali se spolu i poté, co Macrona rodiče poslali do Paříže, aby pokračoval ve studiu. Brigitte se s manželem nakonec rozvedla v roce 2006 a v roce 2017 se provdala za Macrona.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi