Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nízkonákladovka easyJet v problémech: Zlobí je IT systémy a rušila lety. Co spoje z a do Prahy?

Aktualizováno -
26. května 2022
21:17
Autor: ČTK - 
26. května 2022
17:03

Britské nízkonákladové aerolinky easyJet informovaly, že vyřešily problém s informačním systémem, kvůli němuž dnes zrušily přes 200 letů. Problém se týkal i linek z Prahy a do české metropole. Firma nevylučuje, že její letový plán bude po zbytek dne narušený.

„Můžeme potvrdit, že dřívější problémy s IT systémy byly odstraněny,“ uvedla britská letecká společnost. „Bohužel vedly k tomu, že některé lety dříve během dneška byly zrušeny. Přestože očekáváme, že většinu našeho zbývajícího letového programu budeme provozovat, některé lety mohou být v následujících hodinách ještě narušeny,“ dodala.

Situace v Praze

Na pražském letišti byly zatím dnes zrušeny přílety aerolinek easyJet z Londýna a Manchesteru. Zrušeny jsou i podvečerní odlety do těchto destinací. „Dopravci k rušení letišti důvod neuvádějí,“ řekla k tomu ČTK mluvčí letiště Klára Divíšková.

Britský letecký dopravce má dnes v Praze kromě už zrušených spojů v plánu ještě večerní lety do Amsterdamu a Londýna. Let EJU7908 směrem do Amsterdamu odletěl s drobným zpožděním, místo ve 20:45 SELČ v 20:54 SELČ. Linka do Londýna, který má odletět ve 21:55 SELČ, se podle informací o letech odbavuje. Během dneška aerolinky easyJet naopak z Prahy čtyři lety podle plánu vypravily, poslední z nich odletěl do Ženevy po 14:00 SELČ.

„Zrušili jste mi let, uvázl jsem na poslední chvíli v Praze. Vaše webové stránky nefungují, neumožňují mi spravovat rezervace. Co mám podle vás dělat?“ napsal na twitteru jeden z uživatelů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi