Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dočkáme se nebinárního Pokémona? Dopis malého fanouška do firmy rozvířil vášnivou debatu

Autor: sova - 
20. června 2021
20:35

Japonská společnost orientující se na videohry Nintendo zvažuje vytvoření nebinární verze postavy v jedné ze svých nejznámějších herních frančíz – Pokémon. Do americké pobočky firmy přišel dopis mladého fanouška, který s takovým návrhem přišel. Nintendo mu odepsalo, že jde o „výborný nápad“. Některé další fanoušky ale takový plán doslova rozlítil.

Mladý pisatel v souvislosti se svým nápadem uvedl, že by to bylo „cool“ a pomohlo by to nejrůznějším hráčům z celého světa lépe se vcítit do postaviček. A Nintendo odepsalo.

„Ve svém dopise jsi nás požádal, abychom vytvořili nebinárního Pokémona. Myslíme, že je to úžasný nápad. Existuje velké množství druhů Pokémonů, takže by dávalo smysl mít také jejich různá pohlaví! Chceme docílit toho, aby se lidé všeho druhu při hraní našich her cítili přijímáni a pohodlně. Předám vaši zpětnou vazbu příslušným oddělením, které ji posoudí a zváží,“ píše Liz Daniels z oddělení pro styk se zákazníky v odpovědi.

Podle jedné z námitek jsou Pokémoni zvířata a jediný důvod, proč mají ve hře pohlaví, je jejich chov. Vytvoření nebinární verze hry by je tak v podstatě „kastrovalo“. Příspěvek na twitteru vzbudil velký ohlas, umístil jej tam uživatel s přezdívkou Slate, otec pisatele.

Zbytečné. Nevěděl jsem, že by nějaký Pokémon měl pohlaví. Jsou to jen Pokémoni a moje děti na ně vždy odkazovaly jménem, ​​nikdy jako on nebo ona,“ napsal další uživatel.

Není pohlaví technicky lidským konstruktem? Zvířata a teoreticky Pokémoni, kteří jsou jen zvířaty, se řídí čímkoli, co jim říkají instinkty. Netuším, jak vačice nebo luskoun vyjadřují svou genderovou identitu,“ zněl jiný komentář.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi