Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kšeftovali s miminky na černém trhu? Pár prý nabízel 90 tisíc za dítě, zadrželi je Němci

Autor: ČTK - 
5. května 2021
21:43

V Německu zadrželi bulharský pár, který je podezřelý z účasti na obchodování s novorozenci v Řecku. O zatčení dvojice žádala prokuratura z bulharské metropole Sofie, která očekává jejich brzké vydání, uvedla dnes agentura AFP. Zadržený pár se k tvrzení vyšetřovatelů nevyjádřil.

Vyšetřovatelé tvrdí, že pár vytipoval v uplynulých letech v Bulharsku několik těhotných žen z chudých vrstev. Nabízel jim, aby novorozence přenechaly jinému páru. Odměna za to, že se vzdají dítěte, činila až 3500 eur (zhruba 90.000 korun). Podle policie se páru podařilo přesvědčit od roku 2015 devět žen, aby se svého dítěte vzdaly.

Před porodem byly ženy převezeny do Atén. „Několik dní po porodu byly děti prodány místním obchodníkům, kteří byli pravděpodobně součástí mezinárodní sítě,“ uvedli státní zástupci.

V Bulharsku byl zatčen syn dvojice. Vyšetřovaným hrozí pět až 15 let vězení. Obchod s dětmi se v posledních letech rozšířil do několika bulharských oblastí.

Novorozenci většinou míří do Řecka. V této zemi je adopce velmi komplikovaná a celý proces osvojení může trvat i pět let. Koupě dítěte na černém trhu představuje pro některé páry schůdnější řešení, informovala agentura AFP.

Video  Blesk Podcast: Výměna manželek zostuzuje chudobu, říká socioložka Reifová  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi