Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Putinův tajný palác: Přihlásil se k němu oligarcha, který s prezidentem trénoval judo

Autor: ČTK - 
30. ledna 2021
19:17

Oligarcha a jeden z nejbohatších Rusů Arkadij Rotenberg se přihlásil k vlastnictví honosného sídla u Černého moře, které podle týmu opozičníka Alexeje Navalného patří ruskému prezidentovi Vladimíru Putinovi.

Rotenberg se k sídlu přihlásil v prohlášení pro ruský kanál Mash, který působí na síti Telegram, napsala agentura Reuters. Video mělo v Rusku velký ohlas a během desíti dnů přesáhlo sto milionů zhlédnutí.

Rotenberg uvedl, že nemovitost koupil před dvěma roky a chce v ní zřídit hotel.

Rotenberg má velmi blízko k prezidentovi Putinovi, se kterým trénoval judo. Rotenberg je na seznamu sankcí, který USA zavedly po ruské anexi Krymu. Jedna z Rotenbergových firem skončila v roce 2018 na sankčním seznamu Evropské unie, protože se podílela na stavbě silničního mostu, který propojil Krymský poloostrov s ruským územím.

Video s názvem "Palác pro Putina" dosáhlo od svého zveřejnění v polovině ledna přes 100 milionů zhlédnutí na platformě Youtube.

Kritik Kremlu ve videu sděluje, že rezidence patří Putinovi, stála 100 miliard rublů (zhruba 28 miliard korun) a její výstavbu umožnilo promyšlené korupční schéma v prezidentově vnitřním okruhu.

Putin tvrzení o tom, že mu sídlo patří, odmítl. Mluvčí Kremlu poukázal, že nemovitost vlastní skupina podnikatelů.

Za propuštění Navalného, který byl zadržen po návratu do Ruska v polovině ledna, se v Rusku uskutečnily početné demonstrace. Další jsou na plánu tuto neděli.

Video  Blesk Podcast: Milenky, striptérky, dcery. Navalnyj odhalil Putinovo nitro  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

PPP150W ( 31. ledna 2021 23:22 )

Vidím, že vy věříte všemu, čemu věřit chcete. To ovšem nutně neznamená, že je to pravda. Tento scénář se dal očekávat. Je to nejjednodušší vysvětlení. Hotovo, vyřízeno k dennímu pořádku. Jedem dál. Putin bydlí v 1+1k.k, protože to je ten nejskromnější, nejchytřejší, nejspravedlivější dobrák, kterého tato planeta nosí. Ostatní superlativy by se vyjmenovávala dlouho, tyto jsou jen základní rysy tohoto mírumilovného politika.

salto ( 31. ledna 2021 09:44 )

Vidím, že p. Navalnyj má informace z "první ruky"

Zobrazit celou diskusi