Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ministr odmítl splnit přání vdovy bývalého policejního prezidenta. „Nemám sílu,“ hlesla

Autor: ČTK - 
2. ledna 2021
22:10

Slovenský ministr vnitra Roman Mikulec nenechá vyvěsit na budovu svého ministerstva černou vlajku za zemřelého bývalého policejního prezidenta Milana Lučanského. Podle ministra pro to nejsou splněny podmínky, napsal v sobotu server listu Pravda. K vyvěšení smuteční vlajky ministra vyzvala Martina Lučanská, vdova po bývalém policejním prezidentovi. Lučanský zemřel ve středu, když se předtím ve vazbě pokusil o sebevraždu.

Podle ministra Mikulce nelze černou vlajku vyvěsit, protože nebyl vyhlášen státní smutek. „Příslušníci policejního sboru samozřejmě mohou uctít památku generála Lučanského na Prezidiu policejního sboru, kde je umístěna kondolenční kniha, nebo zapálením svíčky na všech služebnách policejního sboru,“ napsal Mikulec.

Podle serveru listu Pravda ale ministr vnitra nemá pravdu, když uvádí, že k vyvěšení černé vlajky je zapotřebí vyhlášení státního smutku. Při státním smutku jsou totiž vlajky stažené na půl žerdi. Černou vlajkou si na Slovensku státní úřady připomínají úmrtí významných osobností nebo svých zaměstnanců.

Ministr Mikulec reagoval na prohlášení vdovy po bývalém policejním prezidentovi zveřejněné na facebooku. Lučanská si v příspěvku stěžovala, že neměla dostatečný přístup k tělu svého manžela. Uvedla také, že rodina stále čeká na výsledky pitvy.

Smrt bývalého policejního prezidenta Lučanského: Detaily z lékařské zprávy odhalily šílená zranění

„Nemám sílu vyjadřovat se k momentální situaci o smrti mého manžela, bez kterého můj život ztratil smysl, a bolest, kterou v sobě mám, je natolik těžká, že jen díky svým dětem, které jsou mi v této chvíli největší oporou, dokážu ustát toto nejtěžší období mého života,“ uvedla vdova nejdřív na svém facebooku.

Poslední a nejhorší den

„Ale můj poslední den s manželem 29. 12. 2020, den před jeho smrtí, kdy mi „dovolili“ jít k jeho lůžku, jsem ještě netušila, že to bude ten nejhorší a zároveň poslední den s ním,“ dodala.

„… to chci tolik, aby někdo tak kompetentní, jako je ministra vnitra R. Mikulec v demokratické zemi, který zabezpečuje bezpečnost a pořádek v ní, mu bylo opravdu tak zatěžko vyvěsit černou vlajku nad budovou ministerstva vnitra a vzdát mu tak úctu na počest jeho památky?“ posteskla si.

Na facebooku Lučanského pak vdova uvedla: „Viděla jsem ho na smrtelné posteli. Nesměla jsem ho odkrýt… Jediné, co jsem viděla, byla jeho hlava a krk. Ten byl mimochodem úplně čistý bez šrámů po údajném oběšení. Čekáme na výsledky pitvy. Doufám, že jich dostaneme dřív než média.“

Milan Lučanský zemřel ve středu v prešovské nemocnici, když se předtím pokusil ve vazbě o sebevraždu. Bývalý policejní prezident byl zadržen 3. prosince, podle slovenského tisku kvůli podezření z korupce. V čele slovenské policie stál od června 2018 do konce loňského srpna. Kvůli pokusu o sebevraždu oznámil rezignaci generální ředitel slovenské vězeňské a justiční stráže Milan Ivan.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

adeso ( 5. ledna 2021 15:13 )

když se stane takový případ, tak vždycky věřím matkám a manželkám. Ony ty ženy už nemají důvod lhát, takže ano, někdo ho zabil.

sleepless ( 3. ledna 2021 07:49 )

Lučanský nemá nárok na vyvesenú čiernu vlajku.

sleepless ( 3. ledna 2021 07:47 )

pardon preklep.. vodu na mlyn...

sleepless ( 3. ledna 2021 07:46 )

Aj by som niečo popísala, ale ty si to vystihol dokonale.... Lučanský bol skorumpovaný fízel, bral špinavé peniaze za krytie trestnej činnosti, robil si čo chcel, policajný zbor mu slúžil len na financovanie svojho luxusného života... Bol fest rafinovaný. A myslel si, že zostane naveky nedotknuteľný... žiaľ prerátal sa. A keď sa to naňho začalo valiť zo všetkých strán, spočítal si koľko je dve a dve a jednoducho sa sám odkrá­gloval­...U­robil to ako zbabelec, aby tu nechal ešte aj vlastnú rodinu v neistote, čo sa mu vlastne stalo a pustil tak vodu na plyn pre konšpirátorov a zločincov Smeru, aby jeho smrť využili na politický boj a snahu zvrhnúť vládu. Za všetkým hľadaj Fica a Kaliňáka. Dvaja mega zločinci, a aj Lučanský bol ich "dielo", umelo vyrobený a dosadený generál, ktorému dali čuchnúť k veľkým peniazom....Mamon a moc z kedysi dobrého policajta urobili skorumpovanú sviňu....

renalek ( 3. ledna 2021 05:50 )

Ta seš ze SMERU? A jó tak to tě chápu!!!

Zobrazit celou diskusi