Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Obamová se rozepsala o tom, jak „předělávali“ Bílý dům. „Tlak byl obrovský,“ přiznala

Autor: sova - 
5. září 2020
09:19

Bývalá první dáma Spojených států Michelle Obamová (56) napsala předmluvu ke knize s titulem „Designing History: The Extraordinary Art & Style of the Obama White House“. Publikace mapuje proměny v interiérech a architektuře Bílého domu, zatímco sídlo obývala právě rodina bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy. Jeho žena ve svém textu vzpomíná na soukromé rodinné chvíle a dokonce i na intimní zážitky v historické rezidenci amerických vůdců.

Knihu napsal bývalý dvorní interiérový architekt Obamových Michael S. Smith. „Pochopil, že jsme mladá rodina se dvěma malými dívkami, které upřednostňovaly praktičtější zařízení domu před starožitným ‚vězením‘ a babičkou, která se při každém náznaku okázalosti trochu naježila,“ uvádí Obamová.

„Ale byli jsme také Obamové: první černí obyvatelé Bílého domu. Tlak na jakoukoli první rodinu je obrovský. Tlak na první černou rodinu byl ještě větší,“ pokračuje bývalá první dáma Spojených států.

Obamová: Funkce prezidenta je nad Trumpovy síly

Dodala také, že architekt Smith pomohl vnést do Bílého domu teplo, čímž se pro ně stal skutečným domovem.

Obamová před třemi týdny během prvního dne nominačního sjezdu Demokratické strany kritizovala současného rezidenta Bílého domu. Donald Trump je podle ní špatný prezident, přináší chaos, rozděluje a zcela mu schází empatie.

Funkce prezidenta je podle ní zjevně nad Trumpovy síly. Jedinou nadějí, jak ukončit prezidentem způsobený chaos, je tak podle Obamové to, dát v listopadových volbách hlas Joeovi Bidenovi.

SCHWARZENBERG ( 6. září 2020 08:43 )

Nechali si v bílém domě přidělat liány aby se tam mohli pohybovat jako doma v pralese.

Zobrazit celou diskusi