Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Premiér porazil koronavirus a „šlápnul“ do hubnutí. Po parcích ho prohání trenér celebrit

Autor: sova - 
29. srpna 2020
21:00

Britský ministerský předseda Boris Johnson to s hubnutím myslí vážně. Po úspěšném boji s nákazou koronavirem, kdy byl ve vážném ohrožení, si nyní najal osobního trenéra Harryho Jamesona. Ten je na ostrovech známý především jako kouč celebrit, neboť už v minulosti spolupracoval s několika hvězdami, kterým pomáhal shodit kilogramy a zlepšit fyzičku. Stejný úkol ho nyní čeká s premiérem, který v minulých měsících vyhlásil ve Spojeném království válku s obezitou. Informoval o tom britský deník Daily Mail.

Johnson s koučem Jamesonem byl ve středu spatřen v parku poblíž Westminsteru. Soudě dle fotografie, britský předseda vlády měl při běhu napjatý výraz a zdálo se, že ho jeho trenér rozhodně nešetří.

Šéf konzervativců dlouhodobě bojuje se svou nadváhou, jež je navíc rizikovým faktorem při nákaze covidem-19. Tu Johnson úspěšně absolvoval v dubnu tohoto roku – během svého boje s virem musel být dokonce převezen na jednotku intenzivní péče a musel mu být uměle dodáván kyslík.

Obezita může za infarkty i rakovinu

Šestapadesátiletý politik poté připustil, že překážkou během léčby byl jeho špatný zdravotní stav způsobený nadváhou. Proti té začal Johnson brojit už v roce 2018, kdy uvedl, že tento „projev slabé vůle“ stojí v celostátním měřítku desítky miliard liber.

Zdravotní důsledky obezity se projevují ve formě diagnóz, jako jsou kardiovaskulární choroby. Nadměrná hmotnost může u určitých skupin pacientů často dokonce i za předčasný výskyt rakovinotvorných buněk.

Downing Street: Boris se touží dostat dál

Osobní trenér Harry Jameson na svých webových stránkách uvádí, že pracuje na fyzickém a výživovém zdraví a duševní pohodě „prostřednictvím meditace a technik zvládání stresu, jakož i vedením jídelníčku a stanovováním cílů“.

Skutečnost, že si britský premiér najal Jamesona, nakonec potvrdil i jeho úřad. „Ano, najal si osobního trenéra. Můžeme potvrdit, že jde o Harryho Jamesona. Je to proto, že to premiér se svou změnou myslí opravdu vážně, jak ví každý, kdo ho viděl během posledních měsíců. Boris se touží dostat dál,“ uvedla Downing Street.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi