Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Návaly dovolenkářů u Baltu. Vedra vyhnala Němce na pláže, ti ucpali silnice

Autor: Mii - 
1. srpna 2020
21:40

Horké počasí v sobotu nezažívalo jen Česko. Vysoké teploty se vyskytly i v Německu a řada tamních obyvatel se vyrazila zchladit k Baltskému moři. Tento nápad dostalo tolik lidí, že se místy tvořily na silnicích i kilometrové fronty. Německá policie odpoledne varovala, ať si lidé rozhodnutí navštívit pláže raději rozmyslí. Informovala o tom agentura DPA.

Návštěvnost na pobřeží Baltu byla během soboty rekordní. Lidé zapomněli na svůj strach z koronaviru a v masivním počtu vyrazili na pláže ve státě Meklenbursko-Přední Pomořansko. Že byla návštěvnost v celém regionu mimořádná, potvrdila Německá asociace záchranářů (DLRG) – Němci se prostě chtěli ve vedru zchladit.

Návštěvníků bylo tolik, že to způsobilo dopravní problémy. Kdo vyrazil v pozdějších hodinách, místo času na pláži strávil odpoledne v kilometrových kolonách, které se na tamních dálnicích vyskytly. Německá policie již v poledne varovala potenciální návštěvníky, ať si raději cestu rozmyslí.

„Dopravní situace na A1 je katastrofická. Každý, kdo míří k Baltskému moři, by měl vědět, do čeho jde,“ sdělil policejní mluvčí. A vyzval Němce a další turisty, ať dodržují hygienická opatření, aby zamezili šíření koronaviru.

Ani v Německu nicméně vedra nevydrží. Na neděli je stejně jako pro Česko v odpoledních hodinách hlášeno ochlazení.

Zobrazit celou diskusi