Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Falešný „Robert de Niro“ zkoušel prodat 1400 tablet extáze. Policie ho zatkla v Rumunsku

Autor: mj - 
11. června 2020
18:40

V rumunském městě Iași zatkli muže, který se pokoušel prodat obrovské balení drog. Ten stejný muž už byl jednou odsouzen za to, že se v minulosti pokusil získat nové platební karty na falešné dokumenty, přičemž použil fotografii a jméno amerického herce Roberta de Nira.

Rumunský „Robert de Niro“ se vlastním jménem jmenuje Sorin Bulgaru. V pondělí ho policisté zadrželi, když se v noci pokoušel prodat asi 1400 tabletek extáze, jak informuje Ziarul de Iași.

Přistižen při činu

Bulgaru si svůj první trest odseděl, ale poté co se znovu dostal na svobodu, se zanedlouho opět dal na cestu zločinu. Ale jak se zdá, ani tentokrát se mu příliš nedařilo. Muži zákona ho sledovali už delší dobu a v pondělí si na něj počkali, aby ho chytli přímo při činu. U sebe měl 1 373 tabletek extáze a později ještě u něj doma našli dalších 15 gramů drog a mobilní telefon.

„V daném případě bylo potvrzeno, že obviněný B. S. byl zadržen, když se právě chystal zpeněžit velké množství drogy typu extáze (MDMA) a hledal potenciální klienty, kterým by drogu mohl prodat. Dne 8. června prokurátor krajského úřadu se sídlem v Iași spolu s členy policejního sboru provedli zadržení obviněného B. S právě ve chvíli, kdy u sebe měl 1 373 tabletek extáze, kterou se chystal prodat,“ uvádí zpráva místní prokuratury.

Americká hvězda s adresou na hřbitově

V roce 2011 byl Bulgaru, známý také jako rumunský „Robert de Niro“, odsouzen k devíti letům ve vězení za falšování a používání falšovaných dokumentů. Spolu se svým komplicem vyrobili falešné občanky, a dokonce ani pracovníci banky si nevšimli ničeho divného.

To je o to více překvapivé, že na dokumentu byla fotka i jméno známého herce a jako trvalá adresa byl uveden hřbitov v Iași. Rumunské občanské průkazy obsahují i kolonku pro jméno otce a matky. Ani ty nezůstaly podvodníky nepovšimnuty – podle dokumentu byla „Robertova“ matka Madona a otec Anthony.

Kromě jiných trestných činů tito dva pachatelé naváděli lidi s finančními problémy, aby si v bankách zařídili různé půjčky. Úřady odhadly škodu přibližně ve výši 60 000 eur (1,6 milionu Kč). V úterý bylo vydáno rozhodnutí o zadržení rumunského de Nira na 30 dní a o jeho konečném trestu se teprve bude rozhodovat.

frantacizek ( 11. června 2020 21:29 )

Zobrazit celou diskusi