Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Záhadná smrt v dovolenkovém ráji: Otec, dcera (†9) a syn (†16) se utopili v hotelovém bazénu

Aktualizováno -
28. prosince 2019
08:00
Autor: ula, ČTK - 
25. prosince 2019
12:02

Velká tragédie se odehrála přímo na Štědrý den ve španělském letovisku Costa Del Sol. Devítiletá dívka se údajně v hotelovém bazénu dostala do potíží. Na pomoc jí měl přispěchat její otec i starší bratr. Ani jeden z nich nepřežil. O případu informoval web Daily Mail. Matka pro televizi Sky News uvedla, že s bazénem muselo být něco v nepořádku.

Tragédie se odehrála v letovisku Club La Costa World nedaleko Fuengiroly. Devítiletá dívka se pravděpodobně začala topit přímo v hotelovém bazénu. Její otec (†52) jí přispěchal na pomoc i s jejím bratrem (†16). Při pokusu holčičku zachránit utonuli všichni tři.

Z rodiny, která je podle zdrojů z Velké Británie, přežila pouze matka, která našla bezvládná těla plavat na hladině a alarmovala záchranáře.

Křik a marný pokus o resuscitaci

„Hosté byli nalezeni v jednom z bazénů v resortu, nereagovali,“ uvedlo vedení hotelu. Ihned byla zahájena resuscitace a na místo byly přivolány záchranné složky.

„Zaměstnanci hotelu uslyšeli křik a pokusili se o resuscitaci, ale už nemohli (utonulým) pomoci. Pak přijeli záchranáři a po dobu 30 až 35 minut se je snažili oživit, ale nepodařilo se jim to,“ popsal situaci místní novinář Fernando Torres.

Svědkyně z hotelu popsala, že viděla u bazénu tři těla pokrytá bílými prostěradly a ženu, co hlasitě naříkala a plakala. Další svědek řekl, že hotelový bazén není příliš velký a že je překvapen z toho, co se stalo, protože podle něj jsou bazény dobře zajištěny.

Změnil se bazén na divokou řeku?

„Jsem tu s celou rodinou i vnoučaty, vždycky jsme se v bazénech cítili bezpečně,“ vypověděl další z hostů. Těla byla převezena do Malagy, kde se uskuteční pitva. Britská ambasáda mezitím nabídla ženě pomoc.

Mluvčí  společnosti CLC World Resorts & Hotels, která resort provozuje, už vyjádřil v prohlášení rodině upřímnou soustrast. 

Zaměstnanec resortu, který uslyšel volání o pomoc a skočil do bazénu, uvedl, že měl sám problém z vody vylézt. Pro portál NY Times řekl, že to bylo, jako kdyby „plaval v divoké řece“.

Matka: S bazénem bylo něco v nepořádku

„Věřím, že s bazénem bylo něco v nepořádku, a to jim v tom okamžiku muselo ztěžovat plavání,“ řekla pro Sky News matka dětí. Uvedla také, že dcera, syn i její muž prý uměli dobře plavat, čímž chtěla vyvrátit některé spekulace o tom, že byli neplavci.

„Postupovali jsme vždy podle pokynů zobrazených u bazénu," brání se také žena s tím, že děti nenechávali bez dozoru.

Policie zatím vyšetřuje, co přesně se stalo, potápěči údajně kontrolovali celý bazén. Pokud by bylo na vině bazénové čerpadlo, nebylo by to poprvé, co podobné zařízení způsobilo smrtelnou tragédii.

V roce 2009 se britský školák utopil v thajském vodním parku poté, co byl nasán bazénovým čerpacím systémem. Vloni zemřela v tureckém letovisku dvanáctiletá dívka, která byla vtažena do bazénového čerpadla.

mandat ( 28. prosince 2019 18:41 )

Nikdo z nich neumel plavat a lezou do bazenu.IQ 20,mozna ani to ne.

Pohybovenadany ( 25. prosince 2019 19:28 )

Bazén (220V) probijel, to se občas stává . Toto nam dělala výřivka v Turecku .

Duke33 ( 25. prosince 2019 19:10 )

A vy číst. Foto je ilustrační.

yokky ( 25. prosince 2019 15:17 )

Cerni neumi plavat🐵🐵🐵🐵🐵🐵👙👙👙

HledacPravdy ( 25. prosince 2019 14:54 )

Zvláštní.. Asi jedovatý plyn nebo tak něco..

Zobrazit celou diskusi