Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Neteř Usámy bin Ládina „obráží“ bary s punkovou kapelou. Ke králi teroristů se nezná

Autor: Darina Jíchová - 
30. listopadu 2019
18:16

Neteř někdejšího vůdce teroristické organizace al-Káida Usámy bin Ládina Wafáh Dufúrová (44) společně se svou hudební kapelou Deep Tan koncertuje ve Velké Británii. Zpěvačka je dcerou Jeslama bin Ládina, nevlastního bratra známého teroristy. Dufúrová se bin Ládina zřekla a odsoudila jeho činy. V době atentátu z 11. září 2001, který má al-Káida na svědomí, dokonce žila v New Yorku, kde havarovala dvě ze čtyř teroristy unesených letadel, uvedl list Daily Mail.

Dufúrová se svou dívčí punkovou kapelou „obráží“ londýnské bary. Minulý týden vystupovala v podniku Peckham Audio. Snaží se distancovat od všeho spojeného se svým strýcem, otázky tisku na bin Ládina odmítá, a plně se soustředit na svou hudební kariéru.

V kapele hraje i pivovarská „princezna“       

Na basovou kytaru Dufúrovou doprovází dědička pivovarského gigantu Guinness Celeste Guinnessová, na bubny hraje francouzská modelka Melia Beaudoinová.

Kapela Deep Tan v říjnu vydala nové album, jejich styl, který je na pomezí klasického punku s moderním twistem, s cynickými texty o lásce láká hlavně mladé posluchače.

Neteř někdejšího vůdce teroristické organizace al-Káida Usámy bin Ládina Wafáh Dufúrová (44) na snímku s kolegy z kapely Sweat. Neteř někdejšího vůdce teroristické organizace al-Káida Usámy bin Ládina Wafáh Dufúrová (44) na snímku s kolegy z kapely Sweat. | Instagram skupiny Sweat

Dufúrová se narodila v Kalifornii a vystudovala práva na Kolumbijské univerzitě v New Yorku, kde žila v době hrůzného teroristického útoku v září 2001. 

„Celý den jsem brečela.“

Během několika rozhovorů Dufúrová vysvětlila, že „svého strýce nikdy neviděla“ a že téměř celý život vystupovala pod matčiným dívčím jménem. Na jiné dotazy ohledně bin Ládina odmítá odpovídat. „Brečela jsem celý den, přála jsem si se propadnout do země a zmizet. Dokola jsem opakovala: Jak jen mohl? Proč já. Prošla jsem si krizí identity, nechtěla jsem být příbuzná k takovému monstru,“ vyjádřila se k útokům ze září 2001, které si vyžádaly téměř 3 tisíce životů.

Dufúrová prohlásila, že vždycky byla a bude Američanka a Newyorčanka, ale že se po událostech z roku 2001 musela přestěhovat, za svůj nový domov si zvolila Londýn. Odtud ji v roce 2004 vyhnaly útoky bulváru a ona se vrátila do New Yorku. Tisku se svěřila i s tím, že s otcem od teroristických útoků mluvila jen jednou, jejich vztah není dobrý.

V roce 2006 „randila“ s americkým zpěvákem Johnem Legendem, téhož roku se zpěvák seznámil se svou budoucí manželkou Chrissy Teigenovou. Dufúrová je kromě skupiny Deep Tan členkou kvintetu Sweat, v kapele je jedinou ženou. „Kromě muziky nic neexistuje,“ shoduje se Dufúrová se svými hudebními kolegy.

Zobrazit celou diskusi