Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vyhostili zločince a záhy se vrátil. Německo řeší problém s neposlušným Libanoncem

Autor: ČTK, tsv - 
23. listopadu 2019
14:44

Německo deportovalo do Libanonu člena klanu Miri, kterého už jednou vyhostilo letos v červenci. Usvědčený zločinec Ibrahim Miri se ale na podzim tajně vrátil do Německa a požádal dokonce v zemi o azyl, informovala v sobotu agentura DPA. V reakci na Miriho kauzu na počátku listopadu Německo zpřísnilo kontroly na hranicích, aby předešlo tomu, že se do země dostanou lidé, kteří to mají zakázané.

Ibrahima Miriho předala německá policie v sobotu dopoledne libanonským úřadům v metropoli Bejrútu, informovalo německé ministerstvo vnitra. Ministr Horst Seehofer před časem kauzu Miri označil za „lakmusový test obranyschopnosti demokracie“. „Když se (v testu) neprosadí právní stát, ztrácí obyvatelstvo důvěru v celý náš azylový systém,“ řekl tehdy Seehofer.

Člena libanonského klanu Miri vyhostilo Německo poprvé v červenci. Ibrahim Miri se ale v říjnu objevil v Brémách, kde požádal o azyl. Následně jej policie zadržela. Úřady jeho žádost o azyl zamítly a soudy nevyhověly ani jeho odvolání.

Ibrahima Miriho německé soudy v letech 1989 až 2014 odsoudily za různé trestné činy včetně loupeže, přechovávání kradené věci či prodeje drog celkem devatenáctkrát.

Aby se podobné případy neopakovaly, dostala spolková policie na počátku listopadu za úkol zesílit hraniční kontroly. List Bild tehdy uvedl, že se dají očekávat častější namátkové kontroly i dočasná kontrolní stanoviště u hranic. Dlouhodobé kontroly jsou ale nadále jen na trojici hraničních přechodů mezi Německem a Rakouskem.

Sibyla ( 23. listopadu 2019 16:48 )

vykastrovat
je všeobecně známo, že kastrovaní jedinci jsou mnohem méně agresivní

Zobrazit celou diskusi