Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syna exprezidenta ubodali na přednášce. Weizsäckera (†59) zkusil hrdina v Berlíně zachránit

Aktualizováno -
20. listopadu 2019
00:05
Autor: ČTK, kal - 
19. listopadu 2019
23:20

Útočník na úterní veřejné přednášce na berlínské klinice ubodal řečníka. Obětí byl podle německých médií lékař Fritz von Weizsäcker (†59), syn bývalého německého prezidenta Richarda von Weizsäckera (†94). Deník Der Tagesspiegel napsal, že útočník von Weizsäckera ubodal nožem. Motiv není znám, podle police napadl útočník přednášejícího náhle.

Berlínská policie o činu informovala na twitteru, identitu mrtvého ale nezveřejnila. Uvedla pouze, že podezřelého z útoku zadržela a že přednášejícího se ani přes poskytnutou první pomoc nepodařilo zachránit.

Deník Bild napsal, že von Weizsäckera se pokusil chránit jistý muž z publika, který byl těžce zraněn. Podle DPA lékaře bránil policista, který na přednášku přišel ze soukromého zájmu. Další lidé z hostů pak útočníka pomáhali zadržet, dodala DPA s odvoláním na policii.

Weizsäcker před smrtí přednášel o játrech

Fritz von Weizsäcker od roku 2005 vedl interní oddělení kliniky Schlosspark v berlínské čtvrti Charlottenburg. Právě zde se úterní incident odehrál, když von Weizsäcker přednášel na téma steatózy (ztučnění) jater. Na akci přišlo asi dvacet lidí. Klinika podobné přednášky pro laickou veřejnost pořádá pravidelně.

Video  Kalousek dostal na Národce pusu. Klause mladšího drsně vypískali, v náručí chránil dceru před davem  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

„Člověk se ptá, v jakém světě to žijeme“

O tom, že obětí byl skutečně syn bývalého prezidenta, na twitteru informoval mimo jiné předseda svobodných demokratů (FDP) Christian Lindner. Napsal, že jeho přítel Fritz von Weizsäcker, který byl nadšeným lékařem a skvělým člověkem, byl dnes večer v Berlíně ubodán. „Opět se člověk ptá, v jakém světě to žijeme,“ uvedl Lindner.

Fritz von Weizsäcker byl jedním ze čtyř dětí někdejšího primátora západního Berlína a pozdějšího šestého prezidenta Spokové republiky Německo Richarda von Weizsäckera, který stál v čele státu v letech 1984 až 1994. Bývalý prezident zemřel v roce 2015.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

domecek30 ( 20. listopadu 2019 11:10 )

Vypadá to, že má ty francouzáky natrénované už od Husáka. Asi si to popletla.

domecek30 ( 20. listopadu 2019 11:07 )

Přednáška se konala v místnosti té části nemocnice , kde je psych.oddělení.
Na přednášce bylo asi 20 lidí, týkala se ztučnění jater ( převážně nemoc alkoholiků..)

bizon_pepa ( 20. listopadu 2019 08:05 )

Bylo jasné, ze to tak musí dopadnout. Nějaký psychicky nemocný chudák na klinice hledá pomoc, jde kvůli to u tisíce kilometrů a oni na nej s nemocnejma játrama.

Citronel ( 20. listopadu 2019 01:40 )

Co to je za starou klisnu co tam voblizuje Kalouska,já to nechápu.Ještě mu tam Čeští tupci měli provolávat slávu.Co my jsme za národ tupců,zasloužíme si to co máme,dobře nám tak.

pupak_1 ( 20. listopadu 2019 00:20 )

Proč je u článku video s Kalouskem ze 17.11.?
A před ním dvě reklamy, které mě vytočily tak, že do za....ého Starbucks nevkročím ani, kdyby prodávali poslední kafe ve vesmíru.
To si fakt někdo nechá nakecat, že reklamy před videem mu přivedou nějaké nové zákazníky?

Zobrazit celou diskusi