Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Hasiči zachránili dům, ale vypili muži mléko. V krátkém vzkazu se omluvili

Autor: tva - 
14. listopadu 2019
21:55

Není to tak dávno, co australští hasiči zažili kruté boje s lesními požáry. Ty letos zemi postihly v největší míře a síle za posledních několik desítek let. I přes vyčerpávající výkony, které musela během výkonu svého zaměstnání podat, však jedna posádka hasičů nezapomněla na dobré mravy a vychování. V domě, který zasáhl požár, totiž zanechala majiteli překvapivý omluvný vzkaz. Informuje o tom web americké stanice CNN.

Když se majitel domu Paul Sekfy vrátil na svůj pozemek, který patřil mezi zasažené požárem, našel svou nemovitost sice plameny poničenou, ale přesto zachráněnou. Uvnitř na něj navíc čekal ručně psaný vzkaz od místních hasičů.

„Bylo nám ctí zachránit váš dům. Bohužel, vaši kůlnu už jsme uhasit nestihli. Omlouváme se. P.S. Dlužíme vám mléko,“ stálo na lístečku.

Mužova kůlna sice lehla popelem, jeho dům však požárníci úspěšně zachránili. Mužova kůlna sice lehla popelem, jeho dům však požárníci úspěšně zachránili. | Facebook Paul Sekfy

Čelem dýmu a žáru je zachvátil hlad

Kale Hardie-Porter byl jedním z hasičů, kteří u požáru poblíž Macksville ve státě Nový Jižní Wales zasahovali. Podle jeho slov se zde potýkali s „neuvěřitelně příšernými podmínkami“. I přes všudypřítomný dým a žár se rozhodli bojovat s požárem, který zachvátil právě pozemek pana Sekfyho.

Během vyčerpávajícího hašení se však posádka potřebovala občerstvit, neboť už dlouhou dobu nejedla. Z lednice si proto nabídli mléko. Jejich záchranná akce se díky jejich úsilí a odvaze podařila. Oheň byl uhašen a jednotka mohla místo opustit. Byl to právě Hardie-Porter, kdo se rozhodl zanechat majiteli alespoň krátký vzkaz.

„Nic vymáhat nebudu, chci je pozvat na pivo“

Sekfy byl lístečkem od hasičů tak dojatý, že jej zveřejnil na sociální síti. Novinářům sdělil, že kromě mléka se hasiči občerstvili také sýrem a arašídovým máslem. Za zlé jim to však ani v nejmenším nemá.

„Samozřejmě že po hasičích nic vymáhat nebudu,“ smál se majitel zachráněného domu. „Naopak bych je někdy rád pozval na pár piv a osobně jim poděkoval,“ svěřil se australským reportérům.

Vzkaz od hasičů jej rozptýlil do takové míry, že mohl alespoň na chvíli zapomenout na vybavení, o které přišel při požáru kůlny, která na rozdíl od domu lehla popelem.

Zobrazit celou diskusi