Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Putina Trumpův twitterový kanál nezajímá. Ruský prezident nemá ani mobil

Autor: ČTK, tsv - 
13. října 2019
21:30

Kreml nevyčítá prezidentu Donaldu Trumpovi nynější problémy v rusko-amerických vztazích, protože si je vědom, že normalizaci brání vnitropolitická situace ve Spojených státech. V Dubaji to dnes před cestou do Saúdské Arábie prohlásil ruský prezident Vladimir Putin. Kremelský šéf uznává Trumpův vliv na světovou politiku, jeho tweety, jimiž komunikuje se světem, ale prý nečte.

„Všichni víme, co pan Trump říká o rusko-amerických vztazích, víme, že ještě ve volební kampani (v roce 2016) se vyslovil pro jejich zlepšení. Dosud k tomu ale nedošlo. Nevyčítáme mu to, protože vnitropolitická situace v USA nedovoluje prezidentu kardinálně rusko-americké vztahy zlepšit,“ citovala Putina ruská agentura TASS.

Putin doufá, že nová studená válka zahájena nebude. „Nechtěli bychom ji. Ruska by se ale dotkla minimálně, protože máme absolutně jedinečné druhy zbraní, které nikdo na světě nemá,“ řekl prezident.

 

Putin konstatoval, že chápe obavy Washingtonu ohledně raket středního a krátkého doletu. Spojené státy v srpnu smlouvu o jejich likvidaci vypověděly s odůvodněním, že Rusko její ustanovení ignoruje a ostatních mocností s tímto arzenálem se netýká. „Washington udělal chybu, protože situaci bylo možné řešit jinak,“ řekl Putin bez dalších podrobností.

Ruský prezident se přiznal, že Trumpovy tweety, které jsou hlavním prostředkem komunikace amerického prezidenta, nečte a sám účet na twitteru nemá. Podle informací kremelských úředníků nemá Putin ani mobilní telefon. „Nesleduji to, ale mí spolupracovníci mě (o tweetech) čas od času informují. Mínění prezidenta USA je vždycky důležité, a to pro celý svět,“ konstatoval Putin.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Antonn Blha ( 14. října 2019 06:12 )

Putin hraje svoji hru a jde mu to moc dobre👍😂

PPP150W ( 13. října 2019 23:20 )

Putin má prostě Trumpa na háku a dělá si z něj pr.el.

Zobrazit celou diskusi