Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Teror v nákupním centru? Útočník v Manchesteru zranil čtyři lidi, skončil ve vazbě

Aktualizováno -
11. října 2019
17:49
Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
11. října 2019
13:29

V nákupním centru Arndale v anglickém Manchesteru se v pátek odehrál útok, při kterém zhruba čtyřicetiletý muž pobodal čtyři lidi. Policie ho podezřívá z teroristického činu, okamžitě evakuovala středisko a celý prostor uzavřela. Zatím není jasné, jak vážná jsou zranění obětí. Zasahujícím policistům se podařilo zneškodnit útočníka, muž byl zatčen a převezen do vazby. Aktuálně jej vyslýchají.

Na sociálních sítích se objevily záběry muže ležícího na zemi, kterého policie patrně zneškodnila paralyzérem. K útoku mělo dojít v kavárně řetězce Starbucks, další podrobnosti zatím nejsou známy. 

Policisté z Manchesteru novinářům potvrdili, že byl zatčen podezřelý muž kolem čtyřicítky. Zadržený byl převezen k výslechu na stanici.

Muž útočil na lidi kolem sebe a podle našich informací zranil pět lidí,“ citovala zpravodajská společnost BBC policejního velitele Russe Jacksona. Potvrdil tak původní bilanci útoku, kterou předtím úřady o jednu oběť snížily. Podle BBC utrpěli tři lidé bodné rány a hospitalizovány byly ještě další dvě osoby. „Ačkoli jsou to nepěkná zranění, žádná naštěstí nejsou životu nebezpečná,“ dodal Jackson.

Jeden muž utržil bodná zranění v oblasti zad a břicha a dvě ženy byly pořezány na rukou. Vyštřování si převzala protiteroristická jednotka.

„V našem středisku Arndale Manchester dnes ráno došlo k závažnému incidentu. Celý obchodní dům byl evakuován, na místě je policie a celou věc prošetřuje. Další komentář nemůžeme poskytnout, s vyšetřovateli budeme plně spolupracovat,“ sdělil tisku David Allison, ředitel obchodního centra Arndale.

„Panuje tu zmatek a panika. Zůstali jsme uvězněni v kancelářích, je nás tu tak sto. Nemáme skoro žádné informace, nepouštějí nás z kanceláří. Myslím, že nás chtějí udržet v bezpečí, nesmíme dolů do centra,“ uvedl Danny Blockley, zaměstnanec jedné z firem nacházejících se v Arndale Tower, která je součástí komplexu nákupního střediska.

Policie vyklidila i okolní obchody a uzavřela vedlejší ulice. V místě útoku byla přerušena městská doprava.

Zobrazit celou diskusi