Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vládní letoun se zřítil hodinu po startu. Na palubě byl i prezidentský personál

V Kongu se zřítil vládní nákladní letoun s osmi lidmi (ilustrační foto)
 (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
11. října 2019
13:26

V Kongu se zřítil vládní nákladní letoun, na jehož palubě bylo i několik členů personálu prezidenta Félixe Tshisekediho. Uvedly to v pátek hned tři vládní zdroje, na které se odvolává agentura Reuters. Na palubě letounu, který zajišťoval logistiku související s přesuny konžského prezidenta, bylo osm lidí. O osudu letadla nebylo nic známo od čtvrtka.

Letadlo bylo na cestě do metropole Kinshasy a z radarů zmizelo ve čtvrtek odpoledne, uvedl konžský úřad pro civilní letectví. Stroj se podle vládních zdrojů zřítil do lesů na východě Konga. Na palubě byli mimo jiné řidič a manažer logistiky konžského prezidenta.

Nákladní letoun Antonov 72 provozovaný letectvem DRK (Demokratické republiky Kongo), zajišťující prezidentskou logistiku“, ztratil spojení s řídícím střediskem 59 minut po startu z Gomy, uvedl už dříve šéf úřadu pro civilní letectví Jean Mpunga. Na palubě byli podle něj čtyři členové posádky a čtyři pasažéři z řad civilistů i armády.

gabreta ( 11. října 2019 22:30 )

Souhlasím. Výstižný a vše říkající nick!!

cid2000 ( 11. října 2019 14:39 )

Je zvláštní zlá doba! Lze veřejně navádět na sociálních sítích k usmrcení jiné osoby či dokonce Prezidenta země a je to vše normální pro státní orgány.Je prostě Babylonská doba a beznaděj a flustrace bez zákonů atd.To dopadne špatně bohužel časem!Nedodržují se zákony a slušnost!Policie a soudci,státní zástupci často měří dvojím metrem nebo naopak ani nevědí jak se mají postavit k těmto věcem!Jinak to chce bez voleb Pražská kavárna s Miliónem chvilek s TOP09 a jinak to chce zase ANO s Babišem nebo Prezidentem Zemanem, kteří mají, ale legitimní demokratický volební mandát od občanů našeho národa!! Je zlá doba a bezpráví, které si můžete demokraticky sice možná vybojovat po několika letech u soudu s dobrým právnikem, pokud to celé ufinancujete a přežijete psychicky ve zdraví!! Kdo má velké peníze a moc,, ....tem má vždy pravdu" !!! Pamatujte na to!!Taková je realita dnešní doby!

Zobrazit celou diskusi