Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sony oznámilo termín vydání PlayStation 5! Nadšení fanoušci dostanou i nový gamepad

Mnoho generací PlayStatin konzolí.
Mnoho generací PlayStatin konzolí.  (Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer)
Autor: yks - 
8. října 2019
22:24

Už v dubnu ohlásila společnost Sony, že plánuje vydání nové generace herní konzole PlayStation s pořadovým číslem 5. Natěšeným fanouškům nyní odhalila předpokládaný termín zahájení prodeje a také technickou novinku v podobě zbrusu nového gamepadu. Nové ovládání má poskytnout hráčům fascinující ponoření do herních světů.

Po bezmála šesti letech od startu čtvrté generace herních konzolí PlayStation oznámila společnost Sony termín pro vydání zbrusu nové řady populárních herních zařízení. „Od té doby, co jsme v dubnu poprvé odhalili naši konzoli nové generace, vypuklo nadšení a zájem o to, jak bude vypadat budoucnost her,“ pochvalovala si Sony na blogu PlayStation.

Současně přislíbila, že novou herní mašinu si budou moct první hráči naostro koupit už na Vánoce. Má to ale háček. Jde o Vánoce roku 2020. Konzole nové generace nabídne podle firmy spoustu technických vylepšení a má se prodávat se zbrusu novým gamepadem, který ve srovnání se stávajícím modelem DualShock znatelně vylepší hmatové zážitky hráčů.

„Pocítíte na vlastní kůži celou řadu signálů, včetně toho, že náraz do zdi bude cítit výrazně jinak než sražení hráče v americkém fotbalu. Pocítíte dokonce různorodost textur, pokud během hry  poběžíte po louce nebo se budete brodit bahnem,“ slibuje Sony. To má podle společnosti posílit ponoření hráčů do děje a posílit herní zážitek.

Dalším technickým vylepšením ovladače jsou adaptivní spouště, při nichž budou tlačítka klást rozdílný odpor při různých činnostech. Sony také zdůraznilo, že nehodlá nijak zanedbávat ani majitele starší generace konzolí, které hodlá „utěšit“ velmi žádanými herními tituly, jako je Death Stranding, The Last of Us II, nebo Ghost of Tsushima.

Zobrazit celou diskusi