Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na jihozápadě Německa se zřítila americká stíhačka. Pilot je v nemocnici

Autor: ČTK, tva - 
8. října 2019
18:10

Nedaleko Trevíru na jihozápadě Německa se v úterý zřítila stíhačka F-16 americké armády. Letoun spadl v zalesněné oblasti. Pilot, který s letadlem startoval ze základny ve Spangdahlemu, se stihl katapultovat a vyvázl s lehčími zraněními, informovala agentura DPA. Žádné další okolnosti nehody zatím známy nejsou.

Nedaleko Trevíru na jihozápadě Německa se dnes zřítila stíhačka F-16 americké armády. Letoun spadl v zalesněné oblasti. Pilot, který s letadlem startoval ze základny ve Spangdahlemu, se stihl katapultovat, informovala agentura DPA. Žádné další okolnosti nehody zatím známy nejsou, ani není jasné, jak vážná jsou zranění pilota, který byl převezen do nemocnice.

Stíhačka F-16 amerického letectva vzlétá ze základny v německém Spangdahlemu Stíhačka F-16 amerického letectva vzlétá ze základny v německém Spangdahlemu | ČTK

Na základně ve Spangdahlemu působí asi 4000 amerických vojáků. Ti mají k dispozici nejméně 24 stíhaček F-16, uvádí DPA.

Letos v červnu se během cvičení ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko po srážce zřítily dva bojové letouny typu Eurofighter německého letectva. Jeden z pilotů se katapultoval, druhý přišel o život. O týden později pak v Dolním Sasku havaroval vrtulník německé armády Eurocopter EC 135. Jedna vojačka zemřela, další voják nehodu přežil.

Antonn Blha ( 9. října 2019 22:26 )

Tak vám to nějak pada soudruzi😂😂

Zobrazit celou diskusi