Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidič najel sporťákem do zahrady. Zabil dítě (†3), těhotnou, seniorku a utekl

Aktualizováno -
13. srpna 2019
07:47
Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
12. srpna 2019
12:45

Tři mrtvé a tři zraněné si v neděli vyžádala riskantní jízda ve vesnici na východě Rumunska, kterou bezohledný řidič (39) přenášel online na facebooku. Se sportovním autem BWM vletěl do zahrady jednoho domu, přičemž zabil 79letou seniorku, těhotnou ženu a její tříleté dítě, oznámila televize Antena 1 s odvoláním na informace poskytnuté lékaři a policií. Mluvčí policie rovněž oznámil, že pachatel řídil pod vlivem alkoholu. Je to voják ze sousední vesnice.

Řidič projížděl obcí Vacareni u města Galati ve vysoké rychlosti a řízení nezvládl. Po nehodě z místa utekl, ale policie ho následně vypátrala a zadržela. Zranění utrpěl on, další osoba, která s ním v autě jela, a také další člověk, jenž byl v okamžiku neštěstí v zahradě.

Pachatelem je voják ze sousední vesnice Luncaviţa, policie muže dopadla v rodné obci. Následné testy prokázaly přítomnost alkoholu v krvi, řidič skončil v preventivní vazbě, kde by měl podle mluvčího policie zůstat až do soudu.

Podle televize celou událost natáčela a živě přenášela na facebooku kamera nainstalovaná v havarovaném vozidle. Agentura DPA k tomu poznamenala, že v Rumunsku se rozmohl zlozvyk některých mužů natáčet riskantní jízdu autem a vysílat ji živě na sociálních sítích. Mnohdy přitom takové jednání končí havárií.

janamala ( 13. srpna 2019 09:17 )

Snad bohudík...proč by jejich pitomý nápady měl odnášet někdo jiný...

PavelSki ( 13. srpna 2019 09:00 )

Naprosto šílené pro nevinné.
Divný svět, přenášet riskantní jízdu, v Rumunsku prý "móda" chlapů.
V Čechách dokonce mladých dívek. Ty však neublížily fyzicky jinému (krom citově nejbližším), a jen sami sobě u města Most, bohužel.

Gaspar ( 13. srpna 2019 08:49 )

Jsem jedina ktera si všimla že to nenatačí nainstalovana kamera ale treti osoba? Odkdy ma kamera koleno ? A chlupate a ti dva jsou urcite gejove kdyz se drzi za ruce hned na zacatku... jinak ubozaci!!! Vojak a pak utece??? Doufam ze mu rozparaj *** v base za tohle!!! Chudak ta rodina...

Jan_Krupa ( 12. srpna 2019 20:51 )

To bude max podmínka.. Dement jeden, pověsit..

diskutujici ( 12. srpna 2019 18:19 )

Podle toho objimani se kolem ramen to vypada, ze jeli z Praglu z LGBT

Zobrazit celou diskusi