Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výbuch v Kodani! Zasažena byla čtvrť, kterou milují studenti, umělci i turisté

10. srpna 2019
09:22

Policejní stanici v Kodani v sobotu brzy ráno poničila exploze. V tomto týdnu je to v dánské metropoli už druhý podobný případ. Při dnešní explozi v kodaňské čtvrti Nörrebro nebyl nikdo zraněn, uvedla na twitteru dánská policie. Co bylo příčinou výbuchu a kdo za ním stál, zatím policisté nesdělili.

Při explozi v úterý večer se lehce zranil jeden člověk, podle police šlo o úmyslný útok. Výbuch nastal před budovou úřadu, který se zabývá výběrem daní. Policie zatím odmítla spekulovat, zda spolu obě exploze souvisejí. Podle listu Ekstra Bladet nyní policisté pátrají po muži, který utíkal z místa činu.

Dánská premiérka Mette Frederiksenová ve středu po prvním výbuchu uvedla, že úterní exploze byla "útokem na náš pocit bezpečí". "Byla krásná teplá letní noc a mnoho lidí bylo venku na ulici. Ti, kteří jsou za to zodpovědní, ohrozili mnoho lidí. Jako zázrakem nebyl nikdo vážně zraněn," citoval premiérku zpravodajský portál The Local.

Sobotní exploze otřásla čtvrtí Nörrebro, v níž se koncentrují mladí lidé, studenti, umělci a je považována za multikulturní čtvrť s řadou klubů, bister a restaurací a uměleckých prostorů, díky čemuž je hojně vyhledávána a navštěvována turisty. 

Kristynav ( 10. srpna 2019 17:55 )

Málokdy komentuji bulvární výplody, ale tento článek mi zvedl tlak. V Kodani žiji už několik let a můžu vám zaručit že Nørrebro rozhodně není oblíbeným místem studentů ani umělců. Je to multikulturní čtvrť okupována převážně muslimy. Pokud tam studenti žijí tak jen proto, že bydlení je tam levnější než kdekoliv jinde v Kodani. Chápu snahu autora článku udělat z výbuchu senzaci a využít toho, co se teď děje ve světě, jenže opak je pravdou. Útok (pokud to tedy bylo cílené) byl spáchán v muslimské čtvrti, tedy útok na ně a ne naopak jak si mnozí myslí. Ať je váš názor na jednotlivé kultury/náboženství jakýkoliv je mi to jedno, pouze jsem chtěla uvést věci na pravou míru.

al.bunda ( 10. srpna 2019 10:11 )

To zvládnou......

50na_krku ( 10. srpna 2019 09:43 )

Asi jen plyn... V Evropě je bezpečno....

Zobrazit celou diskusi