Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Amanda Knoxová obelhávala fanoušky. Vybírala peníze na svatbu, byla už vdaná

Autor: tva - 
1. srpna 2019
18:50

Američanka Amanda Knoxová (32) ze sebe setřásla obvinění z brutální sexuální vraždy. Teď ale namíchla fanoušky, od kterých chtěla vybírat peníze na svatbu se svým snoubencem Christopherem Robinsonem. Jak ale odhalil britský zpravodajský web The Sun, Amanda potenciální dárce obelhává. Mezi informacemi, které visí na webové stránce kampaně, totiž jedna podstatná chybí – Knoxová už má vstup do manželství za sebou.

Manželský pár se rozhodl obrátit na své fanoušky z toho důvodu, že všechny své finance, které měli schované na svatbu, museli údajně utratit za cestu do italské Modeny. Tam Amanda vystoupila na konferenci, kde se debatovalo o úloze médií v trestních kauzách. Zároveň šlo o její první návrat do Itálie od osvobozujícího rozsudku v roce 2015. 

V Modeně během svého projevu obvinila média z toho, že ji obestřela falešným příběhem, který ji i přes prokázanou nevinu zobrazil jako vinnou. „Místo toho, abych uvažovala ve správném věku nad rodinou a kariérou, zvažovala jsem sebevraždu,“ uvedla Knoxová.

Knoxová je vdaná už od minulého roku

Amanda proto po návratu domů se svým snoubencem spustila crowdfundingovou kampaň, ve které žádá své fanoušky, aby jí na uspořádání svatby přispěli. A nechce to zadarmo. Na oplátku nabízí různé dary spojené se životem a literární tvorbou obou snoubenců. I přesto se ale na pár strhla vlna kritiky a negativních reakcí. Kritiky jejich počínání poté Knoxová vyplísnila na twitteru a naznačila jim, že by se měli zabývat vážnějšími tématy a uvažovat v širších souvislostech.

Přes všechny dohady o morálce je ale jedna věc jasná – Amanda je vdaná, a to již od minulého roku. Dokazují to úřední záznamy okresu King County ve státě Washington, kde pár bydlí. Manželství mezi Knoxovou a Robinsonem bylo uzavřeno již 1. prosince 2018, přičemž o registraci do manželského svazku pár zažádal 21. listopadu.

Osvobozena byla Američanka teprve v roce 2015

Amanda Knoxová se potýkala s italskou justicí od roku 2007, kdy bylo v Perugii nalezeno mrtvé tělo její spolubydlící, Britky Meredith Kercherové. Dívka byla polonahá v krvi, s podříznutým hrdlem a 40 bodnými ranami. Z vraždy byli obviněni Knoxová a její tehdejší italský přítel Raffaele Sollecito a prvoinstanční soud v roce 2009 oba poslal do vězení, Američanka dostala trest v délce 26 let, Sollecito dostal o rok méně.

Prokuratura při soudních projednáváních hovořila o tom, že 21letá britská studentka zemřela zřejmě v důsledku nepovedené „drogami poháněné sexuální hry“, která se jejím účastníkům vymkla z rukou.  Dva roky poté ale odvolací soud obžalované osvobodil a Knoxová odjela do USA. Obvinění ji definitivně zbavil italský nejvyšší soud v roce 2015.

Zobrazit celou diskusi