Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Víkendové peklo na italských dálnicích. Na řidiče čekají stávky, kolony a vedro

Autor: ČTK, blv - 
30. července 2019
10:40

Italští výběrčí mýtného se chystají první srpnovou neděli stávkovat. V srpnu dovolenou obvykle čerpá většina Italů, a tak se od soboty na silnicích tradičně očekává rekordní nápor aut. Stávka ovšem neznamená, že půjde projet dálnicemi Apeninského poloostrova zdarma. 

Provozovatelé zpoplatněných silnic provoz na mýtných branách patrně nasměrují k automatům, což zřejmě povede k frontám a zdržením, napsal server The Local. Teploty mají navíc přesahovat 30 stupňů.

Ke stávce na 4. a 5. srpna, tedy na neděli a pondělí, vyzvalo pět odborů, které reagují na vyjednávání smluvních podmínek se státem. Výběrčí mýtného budou stávkovat v neděli od 10:00 do 14:00 a znovu od 18:00 až do pondělních 02:00. Techničtí a administrativní pracovníci provozovatelů dálnic se k nim připojí od počátku svých směn v pondělí.

Očekává se, že provoz na italských silnicích bude v příštích šesti týdnech kvůli prázdninovým cestám Italů i cizinců hustší. Italská vláda proto od cestování vozem v kritické dny zrazuje, a to nejen kvůli vysoké pravděpodobnosti prodloužení cesty, ale také proto, že silnice jsou více nebezpečné.

Zobrazit celou diskusi