Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Byl to vtip, teď se bojím FBI.“ Autor „útoku“ na Oblast 51 se chytá za hlavu

Autor: Mii - 
20. července 2019
09:55

Někdy se i nevinný vtip zvrtne tak, že se o něj začne zajímat FBI nebo americká armáda. Vyprávět by mohl Matty Roberts, autor recesistické akce „Vtrhněme do Oblasti 51, všechny nás zastavit nemůžou“. Událost původně zamýšlel jako srandu, ale jak se do ní začali nabalovat další a další lidé, uvědomil si, že jde do tuhého. Hlavně poté, co armáda prohlásila, že proti účastníkům použije hrubou sílu. Plný zděšení se Roberts rozhodl promluvit.

Byly to zprávy plné bombastických titulků. Přes milion lidí chce vtrhnout do obávané Oblasti 51, aby se přesvědčili o tom, zda tam americká armáda schovává mimozemšťany, nebo ne. Akce původně vznikla na facebooku a k dnešnímu dni se jí chce účastnit 1,6 milionů lidí z celého světa. Hlavní myšlenkou je, že když účastníků bude tolik, vojáci je nezvládnou zastavit.

Kdo za nápadem stál, dosud nikdo nevěděl. Až nyní autor pro americkou televizi KLAS-TV odhalil svou identitu a prozradil, jak to celé myslel. Důvod? Má strach, aby se mu něco nestalo. O událost se totiž intenzivně začaly zajímat americké úřady.

FBI bude klepat na dveře

Jak ukázala KLAS-TV, myšlenka vzešla z hlavy 27letého muže jménem Matty Roberts. Žije v Kalifornii a celé to ze začátku považoval za vtip. Když událost na konci června založil, nic od toho neočekával. „Počkal jsem tři dny, kdy se chtělo účastnit asi 40 lidí. Pak se to ale najednou rozšířilo, bylo to šílené,“ popsal Roberts, jak celá akce začala.

I když z popisku na facebooku je zřejmé, že jde o recesi, někteří lidé dostali dojem, že je myšlena vážně a na útok na Oblast 51 se začali připravovat. To donutilo americkou armádu vydat ostré prohlášení. „Oblast 51 je tréninková základna pro americké letectvo. Chceme tímto odradit každého, kdo by sem chtěl přijít. Americké letectvo je vždy připraveno chránit Ameriku a její majetek,“ varovala mluvčí Laura McAndrewsová.

Až do tohoto momentu nechtěl Roberts s nikým mluvit, ovšem pak si to rozmyslel. „Začal jsem mít strach, že se u mých dveří objeví FBI, už to bylo moc,“ přiznal autor akce. Založit událost ho podle svých slov napadlo, když slyšel rozhovor s bývalým zaměstnancem Bobem Lazarem, který tvrdí, že v Oblasti 51 pracoval na mimozemském letounu.

„Prostě mi to přišlo jako vtipný nápad na stránku,“ uvedl Roberts. Nyní by chtěl úspěch akce přetavit v jinou událost, která se nebude týkat vojenské základny, ale stále se odehraje v nevadské poušti.

Drží mimozemšťany z Roswellu?

Oblast 51 je proslulé místo kolem vyschlého jezera Groom Lake na jihu amerického státu Nevada. Leží tu vojenská základna oficiálně známá jako Výzkumné centrum leteckých sil, Oddělení 3. Založena byla v roce 1957 pravděpodobně za účelem testování vysokorychlostních letadel.

Přístup do oblasti byl vždy přísně střežený, armáda ji dokonce mazala ze satelitních snímků a popírala její existenci. Že je Oblast 51 skutečná, oficiálně potvrdila až v roce 1994. I proto se se základnou pojí řada konspiračních teorií, například že v ní jsou těla mimozemšťanů a trosky mimozemského letounu, který měl v roce 1947 havarovat u města Roswell v Novém Mexiku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jonn ( 20. července 2019 17:52 )

Určitě za to může Putin . Možná i AGROFERT . Pražáci takhle to nenechejte , vzhůru na Letnou .

Zobrazit celou diskusi