Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama v Tel Avivu: Boeing bez kusu podvozku po dlouhém kroužení bezpečně dosedl na letišti

Autor: tva - 
1. července 2019
15:54

Na Mezinárodním letišti Bena Guriona nedaleko izraelského Tel Avivu přistál letoun Boeing 737-400 bulharské letecké společnosti Electra Airways. Stroj letěl z německého Kolína nad Rýnem. Krátce po vzletu boeingu se však ukázalo, že letadlu chybí jedna z pneumatik na levé straně zadní části podvozku. Na palubě letounu bylo více než 150 pasažérů.

Zbytek pneumatiky poté našli pracovníci letiště na vzletové dráze v Kolíně. Na nouzové přistání stroje v Izraeli se tak připravilo a na přistávací ploše seřadilo více než 100 týmů záchranářů. Letiště Bena Guriona také vyhlásilo nejvyšší pohotovostní stupeň.

Nouzové přistání letounu Boeing 737 bulharské společnosti Electra Airways v Tel Avivu (1. 7. 2019) Nouzové přistání letounu Boeing 737 bulharské společnosti Electra Airways v Tel Avivu (1. 7. 2019) | Reprofoto Russia Today

Boeing nejprve několik minut kroužil nad dopravním terminálem, aby vypustil palivo a poté bezpečně i bez chybějící pneumatiky přistál. Všichni cestující na palubě včetně posádky by tak měli být v pořádku.

Martin Frantiek Hjek ( 2. července 2019 17:17 )

A od kdy Boeing 737 disponuje systémem vypouštění paliva za letu? Navíc... Po doleru z Kolína nad Rýnem by měl mít už tak málo paliva, že by mohl v pohodě sednout rovnou. Ach jo. Fakt bulvár.

Zobrazit celou diskusi