Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Putin se pustil do Eltona Johna: Geniální muzikant, ale nemá pravdu s LGBT v Rusku

29. června 2019
19:20

Britský zpěvák Elton John je sice hudební génius, ohledně práv komunity LGBT v Rusku ale nemá pravdu. Řekl to v sobotu ruský prezident Vladimir Putin. Reagoval tak na páteční zpěvákova slova, jimiž dal Elton John najevo nelibost nad výroky ruského prezidenta k této problematice. LGBT je označení pro lesbičky, gaye, bisexuály a transgenderové osoby.

Eltona Johna rozhořčily výroky, že hodnoty liberální demokracie byly překonány a že je většina lidí v západních státech odmítla. Putin to řekl v obsáhlém rozhovoru, který před summitem G20 poskytl britskému listu Financial Times.

Zpěvák také poznamenal, že Putin je pokrytec, když tvrdí, že chce, aby příslušníci komunity LGBT byli šťastni, a mezitím se objevily zprávy, že byly v Rusku cenzurovány všechny scény s líbáním a sexem mezi muži ve filmu Rocketman, který je o životě Eltona Johna.

Chovám k němu velký respekt, je to geniální muzikant, všichni máme jeho hudbu rádi. Ale myslím si, že nemá pravdu,“ reagoval Putin na okraj summitu G20 v Ósace na zpěvákovu kritiku.

Putin uvedl, že ruské úřady mají vůči komunitě LGBT uvolněný přístup bez předsudků, doplnil však, že pouze dospělí se mohou rozhodovat o genderové identitě. Putin také řekl, že ačkoliv nevyvrací obecnou přitažlivost liberálních hodnot, jeho tvrzení se vztahuje k situacím, kdy je narušován tradiční styl života.

Veřejné mínění je v Rusku vůči homosexuálům silně nepřátelské, jak dokládají průzkumy. Homosexualitu pranýřuje pravoslavná církev a brojí proti ní i nacionalistická a ortodoxní pravice. V zemi už šest let platí zákon o zákazu propagace homosexuality mezi mládeží, který má chránit mladou generaci před projevy „netradičního“ sexu.

Zpěvák Elton John v roce 2015 podpořil sexuální menšiny v Rusku a oznámil, že by si chtěl s prezidentem Vladimirem Putinem promluvit o jeho „směšných“ názorech na práva homosexuálů. Oba si pak telefonovali.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Taurus70 ( 30. června 2019 10:35 )

Viktore evidentne trpite dusevni poruchou,budete stejna spina jako recena komunita mel by jste co nejrychleji navstivit odborneho lekare nez bude pozde😂😂😂😂

NOSNOS ( 30. června 2019 00:19 )

Ty bukvice už mně lezou na nervy. Nikdo si jich nevšímá a oni furt brečí, jak jim každý ubližuje. Ať táhnou do pr.. dele. Vlastně, to oni rádi i tak

george1957 ( 29. června 2019 20:19 )

Putin je dprávný chlap,který si svůj národ ubrání před takovýma buznama.Jejich drzost je neskutečná,měli by se raději léčit.To,co je v Anglii nikdy nebude v Rusku,tam jsou na rozdíl od angličanů normální lidi Stačí zajet do Londýna,a hned je poznat,že něco není v pořádku.To už není Anglie.To,že Elton je vynikající hudebník,to není pochyb,to je jak Freddy frajer,ale nic ho neoprávňuje hlásat takové zvrhlosti,s tím ať jde do zádele a ať lidi baví hudbou,tam je mistr nad mistry!

Actimel ( 29. června 2019 20:01 )

Viděla jsem oba filmy
Bohemian Rhapsody vs. Rocketman.. ve filmu Rocketman byla přímo odpudivá se.xu.ální scéna dvou chlapů! Herec ztvárnil Eltona a ten teda žil stejně odporný život jako Merkury...Putine, nenech si rozmnožit tuto sortu v zemi!!! Pevná ruka musí vládnout obrovské zemi!

narozky2019 ( 29. června 2019 19:43 )

Za chvily se my normální heteráci budeme stydět že nejsme uchylaci přitepleny.... To je dementní doba

Zobrazit celou diskusi