Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mlátit manželky je v pořádku, kázal imám v USA. „Má to výchovný efekt“

Autor: Mii - 
14. června 2019
21:00

Téma fyzického napadání manželek rozebíral v jednom ze svých nedávných kázání americký šíitský imám Bassem al-Sherá. Podle něj to může být za určitých okolností správné, protože se tím zlepší jejich chování. Na výrok upozornil výzkumný institut Middle East Media Research Insitut (MEMRI), který zveřejnil záznam, na kterém je al-Sherra při kázání zachycen.

Al-Sherá většinu času působí v Michiganu, kázání o bití pronesl v Islámském centru Az-Zahrá v Detroitu. Účastnilo se jej několik desítek žáků. Vyslechli si, že podle al-Sheráho je bití v pořádku, pokud ženu výrazně nebolí a nezpůsobí jí žádné viditelné pohmoždění. Může totiž dle jeho názoru mít značně výchovný efekt, když nepomáhají pouhá slova.

„Je to, jako když se vaše dítě snaží dotknout zásuvky nebo ohně, co uděláte? Plácnete ho,“ zmínil Al-Sherá. „Stejně jako když dítě najde na zemi něco nebezpečného a chce to sníst. Uhodíte jeho ruku, aby si to pamatovalo. Přesně tohle je to bití, o kterém mluvím,“ dovysvětlil imám, jak to myslí.

Imám je v hledáčku odborníků

Islámské centrum na dotazy médií, zda jsou podobná kázání správná, neodpovědělo. Al-Sherá ale má na kontě sérii kontroverzních výroků. V lednu například zveřejnil na serveru YouTube antisemitskou přednášku, ve které o Židech říká, že zabíjeli proroky a jejich ženy byly prostitutky. Obvinil je také z ovládání současného bankovního systému.

Podle Ryana Maura, ředitele organizace na odhalování radikálního islámu v USA Clarion Intelligence Network, je třeba lidi, jako je Al-Sherá, sledovat a všechny jejich výstupy zaznamenávat. Imám podle něj pochází z Iráku a v šíitské komunitě má velké jméno. Mnoho informací o něm ale známo není. Mauro to sdělil televizi Fox News.

hejhej ( 15. června 2019 10:33 )

Tento primitiv by potřeboval 5x denně pořádně přes hubu. Muslimové jsou zrůdy, neuznávají ženy, jsou to násilníci a vrazi ve jménu Alláha. Tito " lidé" do civilizovaných zemí nepatří !!!!

cotoje ( 15. června 2019 10:22 )

Takového zkurdupla by měli kastrovat aby se to nemohlo rozmnožovat

marlen52 ( 15. června 2019 08:48 )

jak může aspoň trochu inteligentní člověk tohle schvalovat v evropě ať si to provozujou doma ale tady rozhodně ne. tak tohodle bych tloukla a klidně bych si udělala i přesčas

Nadhled ( 15. června 2019 08:13 )

Pokud napíšu po pravdě co si o těchto vousatych nulách myslím, tak budu mít problém s policií a tak radši napíšu Své k svému

ma-o ( 15. června 2019 07:04 )

Já bych řekl, že mlátit by se měli hlavně ti vousatí magoři a zároveň i ti co jim s nadšením naslouchají.

Zobrazit celou diskusi