Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena (46) zašla v dovolenkovém ráji na thajskou masáž. Skončila na vozíku

Autor: Mii - 
26. března 2019
13:47

Nepříjemné následky si nese Pranom Tiengtrongová (46) z návštěvy thajské masáže, na kterou zašla loni v prosinci v thajské provincii Rayong. Protože si dlouhodobě stěžovala na bolesti nohy, vyhledala známého maséra Kiattisaka Chaiwimona přezdívaného Dr. Happy. Ten jí začal po těle šlapat, až jí nohu komplikovaně zlomil. Žena tvrdí, že ji zákrok zanechal trvale imobilní a musí se nyní pohybovat pomocí invalidního vozíku. Jednání maséra vyšetřuje policie, informuje server Thairesidents.

Podle Tiengtrongové byla masáž velice bolestivá, tekly jí při ní slzy. Celý zákrok se podařilo zachytit na kameru a je na ní vidět, jak statný masér na ženu stoupá, hlavně na nohy. Pokračuje navíc, i když žena prosí, ať přestane.

Když celá procedura skončí, žena se nemůže postavit, má roztříštěnou stehenní kost a kotník vyhozený z kloubu. Po masérovi chtěla pomoc s odchodem, ten ale její žádost odmítl. Odmítl se rovněž omluvit.

Tiengtrongová, která pracuje jako prodavačka zeleniny, říká, že ji masáž zanechala trvale handicapovanou. Pohybovat se už může pouze pomocí invalidního vozíku. „Myslela jsem si, že to bude normální masáž s promačkáváním svalů. Jakmile mi řekl, ať si lehnu na zem, byla jsem trochu zmatená,“ popisovala žena.

Co přesně jí masér způsobil, se dozvěděla až v nemocnici, když jí lékaři provedli rentgen. „Nemůžu dlouho stát, protože mě noha nesnesitelně bolí. Ovlivnilo to moji práci – nemůžu vařit ani prodávat potraviny. Nemám žádný příjem a už mě dokonce opustil manžel,“ vyjmenovala Tiengtrongová, jak jí masáž ovlivnila život.

Masér: Možná jsem stoupl příliš silně

Pomoci se jí dostalo pouze od sousedů, kteří se snažili Chaiwimona kontaktovat a dožadovat se odškodnění. Na žádné zprávy nereagoval, a tak nakonec zašli na policii. Tiengtrongová požaduje zejména proplacení medicínských výdajů, které se již vyšplhaly na 130 tisíc thajských bathů (93 tisíc korun).

Maséra se nakonec podařilo kontaktovat až místní zdravotní inspekci, které muž tvrdil, že terapii pomocí šlapání po těle má pečlivě nastudovanou a místní obyvatelé ho velmi respektují. Léčil podle svých slov tisíce zákazníků.

„Pamatuji si, že přišla a říkala, že ji neuvěřitelně bolí noha a boky. Sáhl jsem na její kost a věděl jsem, že je něco špatně,“ vzpomínal Chaiwimon na návštěvu Tiengtrongové. Na dotaz ohledně zlomeniny sdělil, že přiznává, že na ni možná stoupl příliš silně.

„Několikrát si stěžovala na bolest, ale říkal jsem jí, ať vydrží, protože jsem cítil, že se její kosti dostávají zpět na správné místo. Nenapadlo mě, že ji to bolí, protože je to zlomené,“ řekl dále. Policie pokračuje ve vyšetřování případu, Chaiwimonovi již udělila pokutu za praktikování masáží bez potřebné licence.

pupak_1 ( 26. března 2019 20:58 )

Chyba. Při masáži si ty Thajky péro nechávají kouřit.

villon ( 26. března 2019 19:40 )

Ja mislel že při thaj masáži thajky kouřej péro, ne?

Zobrazit celou diskusi