Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Mobil s ohebným displejem dostane tvar náramku. V prodeji bude od dubna

Autor: ČTK, nkov - 
26. února 2019
14:30

V dubnu se začne prodávat první náramkový mobil s ohýbacím displejem. Nabídne ho čínská firma Nubia. K dostání bude celosvětově nejprve ve verzi s bluetooth a ve 3. čtvrtletí i se zabudovanou eSIM kartou. Uvedli to zástupci Nubie na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně.

Nubia Alpha se chlubí displejem s o 230 procent větší plochou, než dosud měla jiná nositelná mobilní zařízení. Náramek umožňuje telefonovat, psát texty nebo surfovat na internetu bez nutnosti mít ještě někde v kapse normální mobil, se kterým by byl propojený.

Pro telefonování lze použít i sluchátka, která výrobce dodává. Telefon má vlastní operační systém, nevyužívá tedy dnes nejrozšířenější Android.

Zařízení je dále vybavené pětimegapixelovým fotoaparátem, dokáže měřit kroky, srdeční rytmus nebo kvalitu spánku uživatele. Disponuje jedním GB paměti RAM a osmi GB pro ukládání fotografií nebo videí. Baterka vydrží až dva dny.

Cena začíná na 449 eurech (zhruba 11 500 korun) pro verzi s bluetooth. Objevit se má i v provedení vykládaném zlatem za 649 eur (asi 16 700 Kč).

Video  Nubia Alpha: první zkušenosti z MWC 2019  - MobilMania.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi