Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Čecha ve Španělsku pobodali dva britští turisté. Na ochranku baru měli i mačetu

Čecha a Poláka, co pracovali jako ochranka španělského baru, pobodali dva britští návštěvníci. (Ilustrační foto)
Čecha a Poláka, co pracovali jako ochranka španělského baru, pobodali dva britští návštěvníci. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia)
Autor: ČTK, nkov - 
26. února 2019
08:55

Dva britské turisty v úterý čeká soudní jednání kvůli útoku na dvojici zaměstnanců nočního baru v rušné čtvrti španělského přímořského letoviska Benidorm. Britové podle španělských médií na členy ochranky baru zaútočili poté, co se muži pokusili ukončit jejich vzájemnou potyčku. Jednou z obětí byl Čech, uvedla média.

Britové se podle policie v noci na pondělí pustili do vyhazovačů baru Beachcomber ve čtvrti označované kvůli oblibě mezi turisty z ostrovů za Malou Anglii.

Když se muži původem z Česka a Rumunska pokusili vyřešit jejich konflikt, vytáhli na ně turisté nože a členové ochranky museli být převezeni do nemocnice. Jeden z nich musel být kvůli zranění břicha umístěn na jednotku intenzivní péče, druhý má pobodaný hrudník. Podrobnosti o jejich stavu nejsou známy.

K napadení došlo v Baru Beachcomber ve španělském letovisku Benidorm. K napadení došlo v Baru Beachcomber ve španělském letovisku Benidorm. | Reprofoto/Google Maps

Policie mužům ve věku 20 a 21 let kromě nožů zabavila i mačetu. Soud by měl v pondělí rozhodnout, zda budou Britové vyšetřováni na svobodě nebo zůstanou ve vazbě. Jednomu z nich hrozí obvinění z pokusu o vraždu.

Video  Číšník cizince upozornil, že nemohou pít vlastní alkohol. Ti ho surově zkopali.  - tv Joj
Video se připravuje ...

mandat ( 26. února 2019 20:03 )

Kdyz ma nekdo britsky pas,tak to z nej jeste Brita neudela.Zvlaste,kdyz ohrozuje sve okoli nozem a macetou.Stejne,jako atentatnik z Londyna, udajne Brit, cerne pleti, zarostly,jak Rumcajs,rodice z Pakistanu, cely zivot lital v jejich nocni kosili,ale Brit, ze ? To je ta falesna tolerance.

antismejd ( 26. února 2019 19:51 )

zajímavá zpráva...ale asi tak pro místní kanárský deník......

latecia ( 26. února 2019 11:00 )

I bili britove tu dneska nosi noze. od dob brexitu zabijeji migranty na potkani kdyz slysi akcent. vedi ze vyvaznou max s podminkou.

latecia ( 26. února 2019 10:53 )

Okamzite zavrit nez utecou. A zavrit na hoodne dlouhou dobu. Anglicani zabili uz 2 cechy od Brexitu a oba byli propusteni na svobodu ackoli jsou jasne dukazy o vrazde. Zavoralek i s rodinou pozustalych se domahali spravedlnosti, Anglie se jim akorat vysmala.V Anglii zkratka nema zivot cizince temer zadnou vahu. A to se jednalo o slusne pracujici vzdelane cechy, oba velice oblibeni.

mak ( 26. února 2019 10:34 )

A ti občané Velké Británie, co u sebe běžně nosí nože a mačety, jsou původem odkud? To jste nějak zapomněli uvést zase!!

Zobrazit celou diskusi