Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Protivládní protesty drtivě dopadly i na nemocnice: Nemají léky ani vodu, pacienti utíkají

Autor: peb, ČTK - 
17. února 2019
21:20

Nemocnicím na Haiti schází nezbytný lékařský materiál v době, kdy zemí otřásají protivládní protesty. Místní personál není schopný se postarat o pacienty, kteří z nemocnic prchají. Informovala o tom CNN.

Nemocnice protesty odřízly natolik, že je v nich i nedostatek vody. Nezbytné léky a přístroje pro jednotku intenzivní péče v nich ale chyběly už před začátkem demonstrací.

„Většina pacientů uprchla, když vypukly nepokoje. Nemám tu vlastně žádné záznamy. Zbyla jich tu jen hrstka,“ řekl Wislet Andre, jeden ze dvou lékařů, kteří v nemocnici zůstali. 

Obyvatelé Haiti, které je nejchudší americkou zemí, jsou rozhořčeni kvůli zhoršující se ekonomické situaci a nepotrestané zpronevěře státních peněz za bývalé vlády. Rozpoutali proto sérii protestů, při nichž vztyčili barikády, pálili pneumatiky a střetli se s policejními složkami. Při demonstracích zemřelo několik lidí. 

Vážnost stávající krize na Haiti dokládá i to, že několik měst zrušilo tradiční akce předcházející karnevalu, který se má letos konat 3. až 5. března, napsala agentura AFP.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

offline ( 17. února 2019 22:25 )

Tak pacienti utekli z nemocnic... Zázračné uzdravení? Nešlo by něco takového provést i u nás, aby se vyřešil nedostatek personálu?

Zobrazit celou diskusi