Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kandidát na prezidenta „kradl“ kulichy. Úlovkem se pochlubil na sociální síti

Autor: ČTK, nkov - 
25. ledna 2019
13:00

Jeden z kandidátů na ukrajinského prezidenta Ihor Ševčenko se na sociálních sítích pochlubil úlovkem ze Světového ekonomického fóra v Davosu - řádkou modrých kulichů. Ty sice organizátoři rozdávají zadarmo, ale účastníci mají nárok pouze na jeden kus na jednu hlavu. Ševčenka přistihl hlídač, jak se „pro kamarády“ zmocňuje pátého kousku.

„Takového kulicha si smíte vzít zadarmo, ale jen jednoho. Nebyl bych Ševčenkem, kdybych se pro kamarády neodvážil machinace. Vstal jsem už o šesté ráno a vyrazil za kulichy. Ale už tak časně tam bylo docela dost lidí, kteří toužili stát se majiteli velkolepé modré čapky. Vystál jsem frontu a sebral jsem hned čtyři čapky, víc mi svědomí nedovolilo,“ svěřil se bývalý ministr ochrany životního prostředí.

Zakrátko ale „pochopil, že si vzal čapek málo“, a vrátil se pro další. „Neznámo odkud se najednou objevil hlídač a div mě nezadržel. Tvrdil, že už jsem si vzal dost a že mám vypadnout. Ale nebyl bych Ukrajinec, kdybych nenamítal a neobrátil situaci ve svůj prospěch. Na konci složitých vyjednávání mi dovolil vzít si ještě jednu čepici, za podmínky, že to neuvidí. Demonstrativně se otočil a já se kradmo zmocnil dalšího kulicha,“ vylíčil.

Ševčenko se do prezidentského klání přihlásil jako vůbec první kandidát již v první den oficiální kampaně 31. prosince. Zatím se přihlásil další tucet uchazečů, včetně favorizované bývalé premiérky Julije Tymošenkové. V příštích dnech se očekává, že týž krok podnikne i prezident Petro Porošenko. Ten je shodou okolností také v Davosu.

Video  Václav Klaus si v Chile „vypůjčil“ pero  - Youtube.com, ČT
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi