Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nechtěl vidět rodiče, tak v jejich letadle nahlásil bombu. Studentovi hrozí vězení

Autor: Mii - 
25. ledna 2019
07:45

Mohl zavolat, že je nechce vidět. Místo toho student z Francie zvolil jiný způsob, jak se vyhnout setkání se svými rodiči. Zatímco seděli v letadle a těšili se, že brzy uvidí svého syna, provedl anonymní hovor a oznámil, že v letadle je bomba. Myslel si, že tak rodičům návštěvu překazí. Policie již muže vypátrala a zatkla ho. Informuje o tom server AeroTime.

Let, kterého se výhrůžka týkala, byl společnosti EasyJet z Lyonu do Rennes. Sedělo v něm 159 lidí včetně rodičů studenta, který bombu nahlásil. Jakmile hovor provedl, kapitán se rozhodl letadlo otočit a vrátit se zpět do Lyonu. Pasažérům jen oznámil, že tak činí „z bezpečnostních důvodů“.

„Letadlo přistálo bezpečně a čekala na něj hasičská brigáda s policií, která jej prohledala. Pasažéři vystoupili v normálním režimu, dostali občerstvení a informace o vývoji situace,“ popisoval mluvčí EasyJet. „Bezpečnost a pohodlí našich pasažérů je naše největší priorita,“ dodal.

Až pět let vězení a pokuta

Policie mezitím začala pátrat, kdo byl muž, jenž anonymní hovor provedl. A rychle to zjistila. „Pachatel byl identifikován. Je to 23letý student, který nechtěl vidět své rodiče, kteří v tom letadle seděli. Letěli za ním do Rennes,“ uvedl místní veřejný žalobce v prohlášení.

Student podle něj nemá žádnou psychologickou vadu, ani neměl žádný záznam v trestním rejstříku. V žádném případě tak nešlo o teroristický útok. Muž jen opravdu hodně nechtěl vidět své rodiče a ke všemu se přiznal.

Aktuálně se mladík nachází ve vazbě a čeká na soud. Je obviněn z šíření poplašných zpráv a ohrožování bezpečnosti letu, a pokud bude shledán vinným, čelí až pěti letům vězení plus pokutě 75 tisíc eur (necelé dva miliony korun).

Zobrazit celou diskusi