Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pád letadla na Rokycansku: Pilotoval otec, dítě skončilo v nemocnici

Pád letadla na Rokycansku: Pilotoval otec, dítě skončilo v nemocnici (ilustrační foto).
Pád letadla na Rokycansku: Pilotoval otec, dítě skončilo v nemocnici (ilustrační foto).  (Autor: ČTK)
Autor: dce, ČTK - 
21. ledna 2019
18:40

U Siré na Rokycansku havarovalo v pondělí odpoledne malé letadlo. Dvě osoby byly zraněny – údajně se jednalo o otce s nezletilým synem, ten musel být převezen do nemocnice.

„Při nouzovém přistání ultralightu byli lehce zraněni dva muži,“ řekla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová. Podle neoficiálních informací, které má ČTK k dispozici, zřejmě šlo o otce se synem. „Pilot nouzové přistání zvládl,“ dodala Svobodová.

Podle mluvčí krajské policie Markéty Fialové přijali policisté oznámení o nouzovém přistání a následné havárii ultralehkého letadla v 15:22. „Došlo k němu na poli u obce Sirá. Při vylézání z kabiny se lehce zranil muž, ročník 1976, a jedna nezletilá osoba,“ uvedla. Případem se nyní zabývají rokycanští policisté, kteří spolupracují s leteckou inspekcí.

Pilot byl podle serveru TN.cz ošetřen na místě, jeho nezletilého syna musela do nemocnice převézt záchranka. Celou věc měl nahlásit náhodný svědek, který si všiml ultralightu ležícího v poli břichem vzhůru. Letadlu údajně vynechal motor – pilot si pro nouzové přistání vybral pole, ale při manévru škrtl podvozkem o blízkou silnici a letadlo se pak převrátilo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání