Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krev a hákový kříž. Trumpovu hvězdu slávy v Hollywoodu poškodil vandal

Autor: ČTK, bud - 
23. prosince 2018
17:02

Neznámý vandal znovu poškodil hvězdu Donalda Trumpa na hollywoodském chodníku slávy. Oznámil to americký server TMZ. Pěticípou hvězdu s Trumpovým jménem někdo pomaloval hákovými kříži a postříkal červenou barvou imitující krev.

Na chodník slávy byla hvězda umístěna v roce 2007 jako ocenění Trumpovy účasti v reality show televize NBC The Apprentice (Učeň) a organizování soutěže krásy Miss Universe. Hvězdy se na chodníku slávy objevují od roku 1958, nyní jich je tam se jmény celebrit už přes 2600.

Trumpova hvězda byla terčem útoku už několikrát. V říjnu 2016, tedy měsíc před zvolením Trumpa do prezidentského úřadu, aktivista James Otis poškodil emblém kladivem. Od soudu odešel s tříletou podmínkou. Letos v červenci hvězdu téměř zcela zničil Austin Clay (24) vyzbrojený krumpáčem. Byl obviněn z vandalismu a čeká na soud. 

Policie v Los Angeles vytrvale odmítá návrhy posílit ostrahu hollywoodského chodníku a umístit tam trvale policejní hlídku, napsal server TMZ. Policejní okrsek prý nemá dostatek lidí a navíc jsou v blízkosti umístěny videokamery.

Video  Vítr odhalil první pleš USA: Trumpa zradila přehazovačka i fixační lak na vlasy  - Blesk.cz, Reuters
Video se připravuje ...

yokky ( 24. prosince 2018 05:14 )

avina ( 23. prosince 2018 19:36 )

Blbci jsou všude. Jako holandský občan u nás- ukradl kytky.....

salto ( 23. prosince 2018 18:53 )

Je vidět, že kavárna a sluníčka jsou i v USA. Zajímalo by mě, pokud toho tupce chytí, kolik mu napařej.

Zobrazit celou diskusi