Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Konzulové „protáhli“ do země stovky migrantů. Přišli si na desítky milionů

Autor: ČTK, AKu - 
17. prosince 2018
19:40

Chilské ministerstvo zahraničí odvolalo z úřadu dva chilské konzuly, které viní z organizování nelegální migrace. Soud s nimi by měl začít v lednu a hrozí jim až pět let vězení, informovala místní média.

Chilský generální konzul v argentinském městě Córdoba Frank Sinclair a generální konzul v irském Dublinu Gustavo Cantuarias jsou vyšetřováni už dva roky. Podle prokuratury v letech 2015 až 2017 za úplatu pomohli s nelegálním vstupem do Chile 228 občanům Indie a Nepálu.

Nejméně 160 z těchto osob žije nyní v Chile, neupřesněný počet se jich dostal z Chile do USA, uvedl chilský internetový list Emol.

Podle tohoto zdroje měli konzulové a jejich spolupracovníci na ilegální migraci vydělat asi 900 milionů chilských pesos (zhruba 30 milionů korun), protože inkasovali od každého migranta kolem šesti tisíc dolarů (zhruba 136 tisíc).

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

PPP150W ( 17. prosince 2018 21:02 )

Allah se Švédy. Tam už mají muslimy i v politice. A jak jinak. Budou bojovat proti nesnášenlivosti Švédů proti přistěhovalcům, místo toho, aby bojovali za integraci a dodržování švédských zákonů přistěhovalci a brojili proti jejich násilné kriminalitě.

mak ( 17. prosince 2018 20:23 )

A kolik let dostanou a nakolik si přišli Merkel, Macron, Junkcer a jiní?

Zobrazit celou diskusi