Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chile zasáhlo silné zemětřesení. Přišlo krátce po návštěvě papeže Františka

Autor: ČTK, ula - 
21. ledna 2018
08:50

Sever Chile zasáhlo v noci na neděli zemětřesení o síle 6,3 stupně. Otřesy byly podle agentury EFE cítit i na jihu Peru až ve městě Arequipa. V Peru je nyní na návštěvě papež František, který je ale v neděli v metropoli Limě, vzdálené asi tisíc kilometrů od Arequipy. Předtím byl papež ale právě na severu Chile.

Zemětřesení si v Chile ani v Peru nevyžádalo podle místních médií oběti, zraněné ani materiální škody. Nehrozí ani vlna tsunami.

Epicentrum zemětřesení bylo v hloubce asi 110 kilometrů v severochilském regionu Tarapacá, který papež navštívil ve čtvrtek. Otřesy na jihu Peru byly slabší, měly sílu asi 5,9 stupně.

Sever Chile postihlo silnější zemětřesení naposledy loni v říjnu, kdy si otřesy o síle 6,3 stupně nevyžádaly žádné škody.

Na jihu Peru ale v noci na neděli způsobily otřesy velké znepokojení, neboť stejnou oblast postihlo zemětřesení před týdnem. Otřesy o síle 7,1 stupně si vyžádaly nejméně jednu oběť a několik desítek zraněných.

Papež František na návštěvě v Latinské Americe:

Nezadat ( 21. ledna 2018 10:15 )

Nezadat ( 21. ledna 2018 09:45 )

Furt říkám,že je to zaprodanec křesťanské víry a stoupenec satana a Bůh ho za to pronásleduje.Upálit a zatočit se satanismem co se dere do Evropy a jinde ve světě a bude klid

Zobrazit celou diskusi