Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivá teorie o zmizení letu MH370: Cestující byli rozprodáni na orgány, tvrdí novinářka

Autor: Mii - 
17. prosince 2018
15:03

Se zcela novou a mimořádně děsivou teorií, jaký osud potkal zmizelý let malajských aerolinek MH370 z roku 2014, přišla bývalá dlouholetá spolupracovnice televize Fox News Darlene Tiptonová. Podle ní byli cestující zadrženi a rozprodáni na orgány. Pro svá tvrzení má prý důkazy, nechce je ale prozradit, dokud nebude hotový její dokument. Tiptonová o tom promluvila pro server Daily Star.

Boeing 777-200 s 239 lidmi na palubě zmizel 8. března 2014 při své cestě z Kuala Lumpur do Pekingu. Dodnes není známo, co se s ním stalo, ani co zapříčinilo jeho pád. Bylo nalezeno jen pár trosek, a to až po několika letech pátrání. V tuto chvíli už je vyšetřování oficiálně uzavřeno.

Mnoho lidí, včetně příbuzných obětí, se ale stále snaží zjistit, co přesně se stalo. Patří mezi ně i Tiptonová, která tvrdí, že hlavní motiv zmizení letadla se jí podařilo vypátrat. Podle ní se cestující stali obětí strašlivého procesu, při kterém byli násilně rozprodáni na orgány.

O svých zjištěních novinářka připravuje dokument, ve kterém má být i video potvrzující tuto teorii. Důkazy ale prozatím poskytnout nechce, dokud nebude snímek hotový. V tuto chvíli se tak domněnka pohybuje spíše na poli konspiračních teorií.

Důvodem, proč takto lidé skončili, byl podle Tiptonové fakt, že v letadle se nacházeli příslušníci hnutí Falun Gong (Fa-lun-kung). To je čínskou vládou zakázané a jeho členové jsou jí pronásledování a trestáni.

„Doufám, že Čína přestane zatýkat příslušníky Falun Gong a přestane jimi živit svůj strašlivý obchod s orgány,“ uvedla Tiptonová. Z celkem 239 cestujících na palubě MH370 bylo 153 čínské národní příslušnosti. Čína se proto později pátracích operací intenzivně účastnila a přispěla na ně desítkami milionů. Že by se na zmizení podílela, dosud nic nenasvědčovalo.

Tiptonová pracovala v americké televizi Fox News více než 20 let. Společnost s ní nakonec ukončila spolupráci poté, co použila firemní e-mail k organizování sbírky pro příbuzné obětí letu MH370.

Putin, sebevražda i černý pasažér

Spekulace o orgánech je jen další v dlouhé sérii teorií, které se od roku 2014 objevují. Americký spisovatel Jeff Wise například tvrdil, že ruský prezident Vladimir Putin upravil navigaci letadla, aby narazilo do ruského kosmodromu Bajkonur a on tak měl záminku zaútočit na Západ.

Šéf malajské policie Tan Sri Khalid Bakar naznačil, že pilot nejspíš spáchal sebevraždu. Podle jiných teorií ale letadlo okamžitě nespadlo, protože příbuzní cestujících měli slyšet mobilní vyzvánění od lidí z paluby ještě čtyři dny po jejich zmizení. 

Objevily se i názory, že za katastrofu může Severní Korea nebo černý pasažér.

Ani jedna z teorií dosud nebyla potvrzena. Záhada zmizení MH370 zůstává stejnou záhadou jako před čtyřmi lety. Oficiální pátrání, kterého se účastnila australská, malajská a čínská strana, skončilo minulý rok se závěry, že příčina nebyla zjištěna.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

provokaterka ( 18. prosince 2018 03:03 )

Aby nakonec i sama nezmizela,než to zveřejní.

kristinn ( 18. prosince 2018 02:09 )

no, jasné, Putin ich má pozatváraných niekde v šuplíku a po jednom vyberá a kúskuje podľa potreby...Kde a do čoho by ho už nezamotali...

Fandda ( 18. prosince 2018 01:51 )

No, já myslím, že je mohli unést ufoni, popřípadě Putin na Krym za mladým Babišem. Doporučuji paní novinářce pustit se po této žhavé stopě.

pm22 ( 18. prosince 2018 01:00 )

No nějak se zapomíná na verzi, že lidi z toho boeingu, či jejich zbytky byli naloženi na ten boeing, co spadl na Donbase. 7e tak našli nějaké nemocniční pachy a hodně gázy a obvazů, ale 14 dní do toho místa pálilo Porošenkovo dělostřelectvo a i ho naváděla ta jejich hrdinka snad Savčenková.

Daji-san ( 17. prosince 2018 22:39 )

pokial bol telefon pri odlete v roamingu, tak bude zvonit, aj ked je vypnuty. Podobne nadeje si robili aj pozostali cestujucich letu Air France z Brazilie, co padol do oceanu niekolko rokov predtym....

Zobrazit celou diskusi