Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smolař roku: O řidičák přišel jen 49 minut poté, co mu ho úřad vydal

Autor: Mii - 
22. listopadu 2018
15:40

Kdyby existovala soutěž o nejkratší držení řidičského průkazu, vyhrál by ji mladík (18) z německého regionu Märkischer Kreis. Jen 49 minut poté, co si na úřadě doklad vyzvedl, mu jej policie odebrala. V obci totiž téměř dvojnásobně překročil povolenou rychlost. Zároveň obdržel pokutu 200 eur (5200 korun).

Případ se týkal teenagera, který oslavoval, že složil zkoušky v autoškole a konečně si mohl svůj řidičský průkaz vyzvednout. Hned jak tak udělal, sedl do auta, naložil čtyři kamarády a začal se projíždět po krajině.

Nerespektoval u toho ale maximální povolenou rychlost a v obci, kde bylo 50 km/h, jel 95 km/h. Rychlost tak překročil téměř dvojnásobně. Neukázněného řidiče si okamžitě všimla policie, která jej zastavila a řidičské oprávnění mu na místě odebrala. K tomu mu udělila pokutu 200 eur, tedy zhruba 5200 korun.

Celou situaci popsala místní policie na svém Facebooku. „Některé věci trvají věčnost… a některé ani ne hodinu,“ glosovala krátkou životnost dokladů teenagera. Muži byl řidičský průkaz odebrán na čtyři týdny a než bude moci znovu zasednout za volant, bude muset absolvovat další řidičské kurzy.

Zobrazit celou diskusi