Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vážné poranění páteře. Exprezidenta Janukovyče odvezli do nemocnice v Moskvě

Autor: ČTK, pk - 
18. listopadu 2018
09:31

V moskevské úrazové nemocnici byl se závažným zraněním páteře hospitalizován bývalý ukrajinský prezident Viktor Janukovyč, který do Ruska s pomocí Kremlu uprchl po převratu v Kyjevě v roce 2014. Oznámila to v neděli ruská agentura RIA Novosti. Lékaři Janukovyče umístili na jednotku intenzivní péče, poté byl převezen na soukromou kliniku.

Bývalý ukrajinský prezident si zranění údajně přivodil při tenisu ve sportovním areálu nedaleko Moskvy. Část nemocnice, kde byl hospitalizován, byla podle ruských médií neprodyšně uzavřena a střežili ji neznámí civilisté. O aktuálním Janukovyčově zdravotním stavu nejsou žádné informace.

Proruskou vládu bývalého prezidenta svrhli v únoru 2014 demonstranti v Kyjevě na pozadí dramatických střetů, při nichž v centru města zahynulo kolem stovky lidí. Janukovyče ruská tajná služba na pokyn ruského vůdce Vladimira Putina tajně přepravila na Krym, který krátce nato Moskva anektovala. Od té doby exprezident žije v ruském exilu.

Nový ukrajinský režim Janukovyče obviňuje z velezrady a zneužití moci, v případě odsouzení by mu hrozilo 15 let vězení. Politik provinění popírá.

Ukrajinský vládní konvoj ohrožoval ostatní účastníky provozu:

Video  Ukrajinský vládní konvoj ohrožoval ostatní účastníky provozu  - YouTube
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi