Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Požáry v Kalifornii mají už 50 obětí: S ohněm bojuje přes 5 tisíc hasičů

Aktualizováno -
14. listopadu 2018
07:08
Autor: ČTK - 
13. listopadu 2018
06:52

Požáry v Kalifornii si vyžádaly již padesátku životů, oznámily dnes tiskové agentury s odvoláním na místní úřady. Šerif okresu Butte na severu státu totiž oznámil nález dalších šesti mrtvých, čímž počet obětí požáru na severu Kalifornii stoupl ze 42 na 48. Dvě oběti si vyžádal požár v okolí Malibu na jihu Kalifornie.

"Našli jsme pozůstatky dalších šesti lidí. Zvyšuje to počet obětí na 48," uvedl šerif Kory Honea. Všechny oběti podle něj zahynuly ve svých domovech ve městě Paradise, které oheň prakticky zničil.
Z hlediska počtu mrtvých je požár na severu Kalifornie považován za nejhorší v dějinách tohoto státu na západním pobřeží USA. Asi dvě stovky lidí jsou nadále pohřešovány.

Požár ve městě Paradise, které má 27.000 obyvatel, vypukl minulý čtvrtek a zničil přes 7.100 budov. Obyvatelka města Betsy Ann Cowleyová agentuře AP řekla, že dostala od společnosti Pacific Gas & Electric (PG&E) před vypuknutím požáru e-mail, ve kterém ji energetická firma žádala o přístup na její pozemek, neboť na něm její elektrické vedení jiskří. Podle agentury Reuters PG&E potvrdila, že ve čtvrtek skutečně zaznamenala problémy v oblasti, kde později vypukl požár.

Proti požárům v Kalifornii nadále bojuje více než 5000 hasičů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi