Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Lidé prchají, zvířata nechávají napospas ohni: V Kalifornii zachraňují i psy, žirafy i lamy

Autor: nkov - 
12. listopadu 2018
11:21

Rozsáhlé požáry v americké Kalifornii dále ohrožují životy a domovy obyvatel, mluví se už o třech desítkách obětí. Kromě lidí a jejich obydlí jsou však v nebezpečí i divoce žijící zvířata či ta, která nechali lidé při evakuaci napospas osudu. Jsou mezi nimi psy, kočky, ale i žirafa nebo stádo lam.

Zachráněná zvířata odvedli lidé na pláž Zuma poblíž městečka Malibu, zatímco se obloha na horizontu zanášela tmavým kouřem. Mezi nimi byl například samec žirafy pojmenovaný Stanley, kterého majitelé ranče Saddlerock zanechali v ohradě.

Milovníci zvířat přiváděli na pláž zachráněná zvířata i v následujících dnech. Zraněnou husu například zachránila veterinářka koní Jesse Jellisonová. Strážník Share z místní veterinární zprávy se zase staral o zaběhnutého koně, který se vylekal ohně a stoupajícího dýmu.

Kopyto s telefonním číslem

Další lidé pak ošetřovali popálené psy nebo králíky, policisté se do bezpečí snažili transportovat vietnamské prase, vedoucí hasičů Steve Millovitch zachránil dokonce celou klec koček. Mnoho zvířat však pomoc nenašlo a v požárech zahynula.

Velké problémy mají volně žijící zvířata, která smrtící oheň přežila. Na spáleništi nemají potravu ani vodu. Američané proto na sociálních sítích vyzývají  k jejich záchraně.

Video  Muž zachraňuje králíka při kalifornském požáru  - Twitter.com
Video se připravuje ...

 

 

zacoaproc ( 12. listopadu 2018 19:23 )

To je strašné. Je mi líto pouze těch zvířat!

XLADI ( 12. listopadu 2018 13:28 )

Co to je za šmejdy. Nechat vlastní zvíře bez pmoci před blížícím se požárem .

mash ( 12. listopadu 2018 12:20 )

Odporní sluníčkáři v Kalifornii. Hubu plnou lidských práv pro menšiny, "meetoo", sprostých nadávek na Trumpa, sami sebe považují za morální elitu a správňáky... a pak nechají uhořet přivázaná zvířata, přestože dny dopředu vědí, že se k jejich domům blíží oheň. FAKT HNUS!!!

4552 ( 12. listopadu 2018 11:56 )

Strašné neštěstí i chudáci zvířátka ,je mi do pláče.

andorea ( 12. listopadu 2018 11:41 )

Moc smutné...

Zobrazit celou diskusi