Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Planý poplach! U americké školy se nestřílelo, podivné zvuky vydával rozbitý bojler

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
9. listopadu 2018
13:50

Na střední škole ve městě Hampstead v americkém státě Severní Karolína dnes ráno vyvolal poplach porouchaný bojler, který vydával zvuky podobné střelbě. Oznámily to bezpečnostní úřady.

„Není tam žádný střelec,“ citoval týdeník Newsweek Toma Collinse, který v oblasti vede krizovou správu. Dodal, že porouchaný bojler vydával zvuky podobné střelbě z útočné pušky AR-15.

Policie ve škole Topsail High School zasahovala poté, co dostala hlášení o střelbě. Na místo úřady vyslaly početné policejní a další bezpečnostní sbory, které budovu prohledaly. Škola mezitím vyhlásila poplach a informovala rodiče a studenty o krizové situaci. Incident se stal ještě před začátkem vyučování.

Dnešní událost se stala jen krátce po incidentu v Kalifornii, kde 28letý muž v noci na čtvrtek legálně koupenou zbraní zastřelil 12 lidí v country baru. Sám pak podle vyšetřovatelů pravděpodobně spáchal sebevraždu.

auslak ( 9. listopadu 2018 14:42 )

V USA snad mají žáci ve školách zbraň jako povinné vybavení nebo jako školní pomůcku. A když to tam ještě není , tak se to tam uzákoní. Cvičení budou probíhat na živé terče. Musí se tam ty zbraně prodávat .Kšeft je kšeft , ať to stojí co to stojí

Zobrazit celou diskusi