Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Penzistu (†72) ukamenovaly k smrti opice. „Zatkněte je,“ prosí bratr policii

Autor: Mii - 
22. října 2018
20:40

Nezvyklá smrt potkala indického penzistu Dharampala Singhu. Zatímco v lese sbíral suché dříví, přiblížila se k němu skupina opic, která po něm začala házet kameny a způsobila mu těžká zranění. Senior byl okamžitě převezen do nemocnice, ale po několika hodinách zemřel. Jeho bratr nyní prosí policii, aby k opicím přistupovala jako k lidem a obvinila je z vraždy, píší Sky News.

K události došlo v indickém státu Uttarpradéš na severu země. Podle Krishnapala Singha, bratra oběti, opice na muže hodily smršť nejméně 20 kamenů. Nacházely se při tom v korunách stromů, takže vyhnout se jejich útokům nebylo jednoduché. „Házely je z velké výšky. Pár kamenů stačilo, aby ho zabily,“ popisoval bratr.

Muž utrpěl těžká zranění hlavy, hrudníku a nohou. Do nemocnice se dostal rychle, ale i přes odbornou péči zemřel – zranění hlavy a hrudníku byla příliš rozsáhlá.

Policie: Obvinění? Byli bychom k smíchu

Rodina nyní poslala policii stížnost a požaduje, aby opice zatkla a obvinila. „Skutečnými viníky jsou zdivočelé opice, musí za to zaplatit,“ uvedl Krishnapala. „Poslali jsme policii písemnou stížnost, ale nevypadá to, že by ji to zajímalo,“ dodal bratr oběti.

Podle šéfa místní policie Chitwana Singha není pravda, že by případ policii nezajímal. Jen prostě není možné obvinit z trestného činu opice. „Jak bychom mohli takový případ vést? Budeme všem jenom k smíchu! Nemyslím si, že je to logický požadavek,“ řekl o dopisu rodiny.

„Byli jsme o tomto bizarním incidentu informováni a zaregistrovali jsme ho v naší databázi, načež byla provedena pitva,“ dodal Singha s tím, že víc udělat nemohl.

Makakové terorizují Indii

Jaký druh opice přesně útočil, není jisté. Pravděpodobně ale šlo o makaky, kteří způsobují v Indii dlouhodobě problémy. Lidé po celé zemi si pravidelně stěžují, že jim chodí za potravou do domů a jsou agresivní. V dubnu měl dokonce makak v oblasti Urísa ukrást rodině dítě a hodit jej do studně. Indická vláda proto řeší, jak jejich přemnožení zamezit. Uvažovala i nad formou antikoncepce pro opice.

Zobrazit celou diskusi