Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Linda bránila muže před agresivním klokanem. Sama skončila s protrženou plící

Autor: ČTK, nkov - 
15. října 2018
12:40

Na severovýchodě Austrálie napadl klokan ošetřovatelskou dvojici, která na svém pozemku krmila zvířata trpící suchem. Linda Smithová skončila se zlomenými žebry a protrženou plící v nemocnici, její manžel Jim vyvázl s tržným zraněním. Podle zdravotníků mají štěstí, že jsou naživu.

Jim a Linda Smithovi krmili na svém pozemku zhruba 30 divokých klokanů, když téměř dvoumetrový samec na muže nečekaně zaútočil a srazil ho k zemi. Když mu žena vyrazila na pomoc, srazil k zemi i ji a nepřestával na ní skákat.

„Jim byl na zemi a klokan na něj stále útočil. Vzala jsem koště a kus chleba, abych ho odlákala. Koště mi ale vyrazil z ruky a pak napadl mě,“ popisuje situaci Linda. Vačnatce nakonec s pomocí koštěte a lopaty odehnal jejich syn.

Pečovatelé z města Millmerran v severovýchodním státě Queensland krmí klokany každou noc. Zvířata za nimi přicházejí kvůli nedostatku potravy, jež způsobilo nebývalé horko a sucha v regionu. Manželský pár se o divoká zvířata stará 15 let, napsal web BBC. „Krmíme je směsí zrní a plevou. Kvůli suchu nemají příliš potravy,” vysvětluje Linda z nemocnice.

V klokanovi se dvojice spletla

„Myslela jsem si, že je to Golly Gosh, jeden z klokanů, kterého jsme vychovali. Byl obrovský, šedý, mohl být nejméně 1,8 metru vysoký,” uvedla Smithová. Žena kvůli vážným vnitřním zraněním podstoupila v neděli operaci. „Vždycky jsem opatrná, hlavně u samců. Je zrovna sezona páření, takže bývají agresivnější. Nechci ale, aby ho našli a zastřelili, zvířata miluju,“ řekla Smithová

V Austrálii žije zhruba 45 milionů klokanů a není neobvyklé, že zvíře přijde do konfliktu s člověkem. Kvůli rozsáhlé výstavbě totiž lidé stále více pronikají do přirozeného prostředí těchto vačnatců. Podle zdravotníka Stephena Jonese ale šlo tentokrát o brutální útok, jaký za 30 let své kariéry nezažil. Ten také dodal, že nebýt jeho ženy, Jim by útok pravděpodobně nepřežil.

Video  Klokan mu ohrožoval psa, muž zvíře zboxoval! Podívejte se na video!  - Facebook.com
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi