Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trumpová dostala u slonů „sodu“ za svoji módu. Měla klobouk jako kolonizátoři

Autor: ula, ČTK - 
6. října 2018
11:30

Americká první dáma Melania Trumpová se během své páteční návštěvy Keni stala terčem kritiky kvůli klobouku, kterým se chránila před sluncem během návštěvy sloního sirotčince. Její bílá tropická helma mnohým uživatelům sociálních sítí připomněla výbavu někdejších kolonizátorů afrického kontinentu, napsala v sobotu agentura DPA.

„Neexistuje žádný známější symbol éry kolonialismu v Africe než tropická helma,“ napsal jeden z nich. „To, že ho americká první dáma nosí v roce 2018, je ošklivé faux-pas. Měla by dát svému stylistovi padáka,“ uvedl také.

Docent Ken Opalo, který pochází z Keni a působí na Georgetownské univerzitě ve Washingtonu, sarkasticky poznamenal, že se Trumpová rozhodla pro „koloniální eleganci“ a že aby člověk pochopil, proč nemají Afričané příliš pochopení pro „koloniální nostalgii“, nemusí se nijak dopodrobna zabývat „nepředstavitelnou brutalitou a násilím provázejícími koloniální éru“.

Během návštěvy organizace pro záchranu slůňat měla Trumpová na sobě černé kozačky, úzké béžové kalhoty, bílou košili a spornou tropickou helmu. Nejde o první případ, kdy první dáma USA s výběrem oblečení „sáhla vedle“. V červnu si na cestu do texaského centra, kde jsou internovány děti odebrané přistěhovalcům bez dokladů, oblékla bundu s nápisem „Je mi to úplně jedno, a vám?“.

Video  Stylové outfity Melania Trump.  - youtube.com/Mary Tardito/BPŽ
Video se připravuje ...

Slůňata krmila z láhve

Trumpová při cestě do Nairobského národního parku krmila z láhve slůňata, ale prohlížela si i popel ze slonoviny. Tu zaměstnanci organizace pálí, aby zabránili obchodování s ní. Internetový portál Huffingtonpost napsal, že zatímco Trumpová nad hromadou popela ukazovala, jak je dojatá, je to jen několik měsíců, co administrativa jejího manžela v tichosti zrušila zákaz dovozu slonoviny a dalších částí těl slonů do Spojených států. Zákaz vydal Barack Obama, předchůdce Donalda Trumpa v Bílém domě.

Melania Trumpová je na své první samostatné zahraniční cestě v roli americké první dámy. Dnes ji čeká návštěva Egypta.

inocenta ( 6. října 2018 12:04 )

Pro exmodelku je zřejmě stále nejpodstatnější, že jí to snad sluší....

Zobrazit celou diskusi