Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ženy v burkách přirovnal exministr k poštovním schránkám. Zastal se ho Mr. Bean

Autor: ČTK - 
10. srpna 2018
11:45

Britský herec a komik Rowan Atkinson, známý především jako představitel Mr. Beana, se zastal bývalého ministra zahraničí Borise Johnsona kritizovaného za kontroverzní výrok o burkách. Johnson v něm takto zahalené ženy přirovnal k poštovním schránkám či bankovním lupičům. Atkinson v dopise zaslaném deníku The Times uvedl, že mu přirovnání připadá zábavné. Exministr by se podle něj neměl za své prohlášení omlouvat.

„Jako ten, kdo dlouhá léta těží ze svobody žertovat na účet náboženství, si myslím, že vtip o nositelkách burky připomínajících poštovní schránky byl dost dobrý,“ napsal Atkinson. Dodal, že všechny vtipy týkající se náboženství někoho urážejí, a je tak zbytečné se za ně omlouvat. „Omluvit by se měl člověk jen za špatný vtip. A v tomto případě omluvy potřeba není,“ napsal třiašedesátiletý herec.

K omluvě Johnsona vyzvala ve středu britská premiérka Theresa Mayová, její někdejší ministr to ale odmítl. Johnsonovým výrokem se nicméně nyní zabývá nezávislá komise jeho Konzervativní strany. Posuzuje, zda bývalý šéf britské diplomacie neporušil vnitřní pravidla strany.

Průzkum veřejného mínění televize Sky News ukázal, že šest z deseti Britů nepovažuje přirovnání žen v burkách k poštovním schránkám za rasistické. Čtyřicet procent oslovených soudí, že Johnson se za svůj výrok omlouvat nemusí.

beztedoprdele ( 10. srpna 2018 18:13 )

 Ono se říká,koho chleba jíš toho píseň zpívej,tak že, chceš li žít v Evropě budeš ctít naše zákony a předpisy a pokud ne tak táhni odkud jsi přišel,nechala bych je vyvést a kdyby to nešlo dobrovolně tak násilím.Není možné,aby se takového něco tolerovalo.TOTO JE EVROPA.Pokud to budeme trpět,tak nás za chvíli ukamenuji.

Agent_007 ( 10. srpna 2018 11:55 )

V dnešní době se za pravdu trestá,co není v zájmu EU je nedemokratické.

Zobrazit celou diskusi