Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Matku při kojení v restauraci okřikli, ať se zakryje. Její reakce pobavila

Autor: Mii - 
12. srpna 2018
07:30

Názory na veřejné kojení malých dětí se liší tak, jak se jen lišit můžou. Někdo tvrdí, že je to v pořádku, a někdo je tím vyloženě pohoršen. Pohoršen byl i jistý muž, který v mexické restauraci zahlédl čerstvou matku Melanii Dudleyovou, jak kojí své čtyřměsíční dítě. Požádal ji, ať se při této činnosti zakryje. Dudleyová neváhala, vzala šátek a hodila ho přes sebe. Jen místo prsou zakryla hlavu.

Melanie Dudleyová je matka tří dětí z texaského Austinu. Se všemi dětmi a manželem vyrazila na dovolenou do Mexika, kde jeden den navštívili místní restauraci. Jelikož nejmladšímu potomkovi jsou jen čtyři měsíce, během jídla se jej rozhodla nakojit.

Pohled rozrušil nedalekého muže, který se rozhodl Melanii oslovit. „Byli jsme s celou rodinou na dovolené v Cabo San Lucas, když mě nějaký pán požádal, ať se zakryji,“ vyprávěla svou příhodu pro Yahoo Lifestyle. „Obvykle se skrývám, ale seděli jsme v úplně zadní části restaurace,“ pokračovala.

Na výzvu nicméně reagovala, vzala od svého manžela šátek a místo toho, aby jím zakryla prso, si ho hodila na hlavu a pokračovala v kojení.

Lidé reagovali různě

Neobvyklý výjev někdo z členů rodiny vyfotil. Fotografie se následně dostala k rodinné kamarádce Carol Lockwoodové, která ji umístila na Facebook. Odtud se pak dostala do celého světa – během necelých dvou týdnů získala více než 122 tisíc reakcí a 211 tisíc sdílení. „Kamarádčině snaše někdo řekl, ať se během kojení zakryje, tak to fakt udělala! Nikdy jsem ji nepotkala, ale myslím si, že je skvělá,“ komentovala fotografii Lockwoodová.

Upozornila zároveň, že ve chvíli, kdy byla Melanie požádána o zakrytí, panovalo horko - bylo 32 stupňů Celsia. Nenacházela se navíc v žádné náboženské oblasti, takže nikoho vědomě nepohoršovala.

Příspěvek získal smíšené reakce. Zatímco mnoho lidí ocenilo Melaniinu reakci a pobavila je, někteří souhlasili s mužem, že na veřejnosti by takto odkrytě kojit neměla.

cznb ( 13. srpna 2018 00:08 )

Nikdo nás by se nenarodil bez percání a nevidím jako nutné to dělat v plněotevřené restauraci.

bizon_pepa ( 12. srpna 2018 22:02 )

Je jasné, že chlapec(OkoloHradce) má problémy a tak je fajn, že se může realizovat aspoň tady.

buznazblesku ( 12. srpna 2018 21:40 )

Uz aby mě blokli..

buznazblesku ( 12. srpna 2018 21:35 )

Taky si příště v hospodě vyhonim ptaka, nebo v parku a přikreju si hlavu slipama, jako ta kráva s hnusnym parchantem! No co. Taky je to normální, no ne?

naidka ( 12. srpna 2018 19:30 )

Trapas. V restauraci se to nehodí, asi nějaká biomatka.

Zobrazit celou diskusi