Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kojenec v letadle zkolaboval z horka. Matka marně křičela na posádku o pomoc

Video se připravuje ...
Autor: Mii - 
9. srpna 2018
18:45

Hodně nepříjemný incident se odehrál minulý týden na palubě letadla Pákistánských mezinárodních aerolinií (PIA). Stroj, který měl letět z Paříže do Islámábádu, zůstal s cestujícími podle jejich tvrzení dvě hodiny na ranveji. Během té doby se v něm udělalo takové horko, že v něm omdlelo dítě. Jeho matka okamžitě začala prosit personál, ať otevře dveře a vyvětrá, ale ten jejímu požadavku nevyhověl. Aerolinky incident vyšetřují.

Zoufalé volání matky o pomoc zachytili další cestující na video. Je na něm vidět, že žena je ze stavu svého dítěte velmi rozrušená a křičí na personál, ať trochu v letadle vyvětrá, když stejně stojí na ranveji a stroj se nikam nehne. Dítě, které má zjevné problémy s dýcháním, mezitím drží další muž.

Postupně se kolem páru vytvoří dav lidí, který se snaží matku podpořit. Na zaměstnance PIA křičí anglicky „shame“ (hanba). Přítomný stevard ale dokola opakuje, že dveře otevřít nemůže, protože se bude brzy letět. Dav poté křičí ještě hlasitěji. Nakonec to matka vzdá a vrátí se společně s ostatními cestujícími na své sedadlo. Letadlo následně odletí do plánované destinace.

Video z letadla během jednoho dne nasbíralo více než 100 tisíc zhlédnutí na sociální síti.

Porouchaná klimatizace

PIA odmítá tvrzení cestujících, že letadlo na ranveji čekalo více než dvě hodiny. Podle aerolinky mělo zpoždění jen půl hodiny a na ranveji stálo, protože čekalo na povel řídicí věže – na letišti byl v tu chvíli hustý provoz. Vzhledem k počtu stížností se ale rozhodlo incident vyšetřit.

„Prezident a šéf dr. Musharraf Rasool Cyan požádal o podrobný průzkum celé události,“ uvádí PIA ve vyjádření. Ujišťuje v něm zároveň veřejnost, že společnosti záleží na pohodlí a komfortu cestujících a nechce v něm dělat žádné kompromisy.

Podle informací serveru Geo News horko v letadle zapříčinila porouchaná klimatizace.

spania ( 10. srpna 2018 12:06 )

Nechápu,proč někteří rodiče mají potřebu někam létat s tak malými dětmi.Od toho personálu letadla to ale vůbec nebylo hezké,z horka mohl zkolabovaz kdokoliv.

y1xcvbnm ( 9. srpna 2018 22:01 )

nevidět toho pilota tak by si člověk myslel že je to naše spoluobčanka , chová se stejně jako romové

luklovah ( 9. srpna 2018 20:14 )

wmojko souhlas moje dcera s vnučkou zažily to samé personál byl na nich sprostý vnučka vyděšená k smrti, chovali se jak gestapo a ještě vyhrožovali že jich vyloučí z letu s Rainerem.

w.mojko ( 9. srpna 2018 19:49 )

stačí letieť s Reinerom...dcérka s 2 ročnou dcérkou, ktorú odmietla stewardka posadiť spolu s maminkou. Dievčatko dostalo z toho šok, dcére bránili ísť ku nej, či zobrať si ju na kolená. Bol to desivý let, absolútne bezohľadný personál a ešte nakričali na dcéru, prečo dieťa ruší ostatných spolucestujúcich. Márne jej to vysvetľovala, napokon bola v šoku aj dcéra a takmer zkolabovala. Ešte aj vodu jej odmietli priniesť.

Zobrazit celou diskusi